Απέσυρε το ενδιαφέρον για Μπεμπέ η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ενημερώνει επισήμως ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για τον Μπεμπέ (Bebe). «Και η ομάδα και ο παίκτης δεν μας έδιναν τελική απάντηση και τους είπαμε ότι το ενδιαφέρον μας δεν ισχύει. Το πιθανότερο είναι ότι ο παίκτης θέλει να συνεχίσει στην Ισπανία αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να τον περιμένουμε», ανέφερε σχετικά η Ενωση.

Ο ποδοσφαιριστής που εκπροσωπείται από το γραφείο του διάσημου ατζέντη Jorge Mendes (Ζόρζε Μέντες) που είναι και μάνατζερ του σούπερ σταρ Κριστιάνο Ρονάλντο, είχε δεχθεί την πρόταση της Ενωσης και εκκρεμούσε η συμφωνία με την ομάδα στην οποία ανήκει, την Εϊμπάρ, για να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του έως το τέλος της σεζόν.

Πρόκειται για έναν αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό που είχε γίνει παγκοσμίως γνωστός το 2010 όταν αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έναντι 10.000.000 ευρώ χωρίς να έχει παίξει ποτέ ποδόσφαιρο σε επίπεδο α΄ κατηγορίας! Ο μύθος τότε ανέφερε ότι η καριέρα του εκτοξεύτηκε από τη συμμετοχή του σε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα αστέγων. Πράγματι, χρόνια αργότερα το επιβεβαίωσε ο ίδιος. Δεν υπήρξε ποτέ άστεγος, αλλά πέρασε οκτώ χρόνια της ζωής του σε ορφανοτροφείο.

Το πλήρες όνομά του είναι Τιάγκο Μανουέλ Ντίας Κορέια και γεννήθηκε στη Λισαβόνα στις 12 Ιουλίου του 1990. «Μπεμπέ» τον φώναζε ο μεγάλος αδελφός του και το παρατσούκλι του έμεινε. Τον Ιούνιο του 2010 τον απέκτησε ως ελεύθερο η Γκιμαράες και άρχισε γύρω του να δημιουργείται ένας θρύλος ο οποίος ενισχύθηκε από τα πέντε γκολ που σημείωσε στα πρώτα έξι φιλικά που έλαβε μέρος. Μόλις έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αίφνης ο παίκτης βρέθηκε με μάνατζερ τον διαβόητο Μέντες και ρήτρα 10.000.000 στο συμβόλαιό του! Η ιστορία ήταν εξ αρχής περίεργη και έγινε ακόμα πιο περίπλοκη όταν ο πρώτος προπονητής του στην Εστρέλα Αμαδόρα (στην οποία ανήκε το 2009 αλλά δεν είχε αγωνιστεί ποτέ) αποκάλυψε ότι ο σύλλογος είχε ανάγκη από ρευστό και αναζητούσε αγοραστή για τον Μπεμπέ με τιμή εκκίνησης 150.000 ευρώ. «Επρεπε να βρούμε χρήματα. Ετσι, διαδώσαμε παντού στην Ευρώπη ότι με 150.000 ευρώ μπορούν να πάρουν τον παίκτη. Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Δεν τον εμπιστεύθηκε κανείς, γιατί δεν τον είχαν δει ποτέ να παίζει σε υψηλό επίπεδο» δήλωσε ο Ζόρζε Παϊσάο.

Παρόλα αυτά, τον απέκτησε η Γκιμαράες και λίγες εβδομάδες αργότερα τον πούλησε στη Γιουνάιτεντ. Ο Μπεμπέ δεν στέριωσε όπου κι αν έπαιξε και τα τελευταία επτά χρόνια έχει αγωνιστεί σε οκτώ ομάδες. Πέρασε και δεν… ακούμπησε από τη Γιουνάιτεντ, την Μπενφίκα, τη Μπεσίκτας και την Κόρντομπα, στάθηκε κάπως καλύτερα στην Εϊμπαρ, τη Ρίο Αβε και την Βαγεκάνο, ενώ έκανε καταπληκτική για τα δεδομένα του σεζόν το 2013/14 με την Πάσος Φερέιρα. Με 27 συμμετοχές και 12 γκολ στην πορτογαλική Λίγκα και 39-14 σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν καταλυτικός στην κερδισμένη μάχη της ομάδας του για την παραμονή. Από τότε όμως ακολούθησε φθίνουσα πορεία. Το 2014/15 έπαιξε μόνο ένα ματς πρωταθλήματος με τη Μπενφίκα και 18 με την Κόρντομπα, χωρίς να σκοράρει ενώ το 2015/16 είχε 34 συμμετοχές και τρία γκολ με τη Ράγιο Βαγεκάνο. Την περσινή σεζόν είχε 20 συμμετοχές (μόνο τις 8 ως βασικός) και τρία γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την Εϊμπάρ με την οποία φέτος έπαιξε μόλις σε 9 ματς χωρίς να σκοράρει.

Πάντως δεν πρόκειται για «ανενεργό» παίκτη και σε περίπτωση που θα είχε αποκτήθεί θα ήταν σε θέση να βοηθήσει άμεσα. Συνολικά τα τελευταία 3,5 χρόνια, από το καλοκαίρι του 2014 και μέχρι σήμερα, έχει 98 συμμετοχές, 8 γκολ και 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, πάντα σε επίπεδο α΄ κατηγορίας. Στα «κατά» είναι το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία έπαιζε μονίμως σε ομάδες που πάλευαν για τη σωτηρία. Στα «υπέρ», ότι αγωνίζεται κυρίως στη θέση του αριστερού μεσοεπιθετικού, εκεί δηλαδή που «φωνάζει» για ενίσχυση η ΑΕΚ, διαθέτει σουτ «φωτοβολίδα» ενώ βοηθάει πολύ στη δημιουργία, παρότι δεν σκοράρει πολύ. Φυσικά είναι διαθέσιμος να παίξει στο Europa League και μάλιστα έχει ευρωπαϊκή εμπειρία με 5 ματς στην ίδια διοργάνωση με την Πάσος Φερέιρα το 2014. Επίσης έχει παίξει σε 4 αγώνες του Champions League, τρεις με τη Μπενφίκα και έναν με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, σκοράροντας μάλιστα εναντίον της Μπουρσασπόρ στην Τουρκία (0-3) το Νοέμβριο του 2010.