Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών και λεωφορείων στη Β. Ελλάδα

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών, από ώρα 14.00 (26 Φεβρουαρίου 2018) και μέχρι την αποκατάσταση των συνθηκών κυκλοφορίας του οδοστρώματος, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στην Επαρχιακή Οδό Δράμας – Αμφίπολης, από το 17ο χιλιόμετρο (όρια με Περιφερειακή Ενότητα Δράμας) έως το 58ο χιλιόμετρο (Κόμβος Αμφίπολης) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Eξάλλου από τις 09.00 σήμερα (26 Φεβρουαρίου 2018) και μέχρι αποκατάστασης των συνθηκών κυκλοφορίας του οδοστρώματος, ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού (Θεσσαλονίκης -Προμαχώνα) από το 33ο έως το 58ο χιλιόμετρο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών. Η διακοπή αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους.

Η κίνηση των λοιπών οχημάτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων που δεν φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, με δυνατότητα προσωρινής απαγόρευσης κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων με φορτίο άνω των 3,5 τόνων και των λεωφορείων, στα παρακάτω οδικά σημεία:

Παλαιά Εθνική Οδός Θεσσαλονίκης – Ευζώνων, από το 67ο χιλιόμετρο (Μικρόδασος) έως το 72ο χιλιόμετρο (Εύζωνοι),

Επαρχιακή Οδός Αξιούπολης – Σκρά,

Επαρχιακή Οδός Ειδομένης – Φανού,

Επαρχιακή Οδό Γρίβας – Λιβαδίων,

Επαρχιακή Οδό Γουμένισσας – Κάρπης,

Επαρχιακή Οδό Κιλκίς – Πολυκάστρου, από το ύψος Μεταλλικού και Χωρυγίου,

Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Πετριτσίου, από το ύψος Καλίνδροιας,

Σε όλο το οδικό τμήμα και τις παρακαμπτήριες οδούς, που εκτελούνται έργα οδικού δικτύου, από το ύψος Κρηστώνης έως τον Κόμβο Λεβεντοχωρίου.

Σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής, ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών, σε σημεία του οδικού δικτύου της Χαλκιδικής, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Συγκεκριμένα από ώρα 10.00 σήμερα (26 Φεβρουαρίου 2018) έως ώρα 10.00 αύριο (27 Φεβρουαρίου 2018) θα ισχύει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων, στα εξής οδικά σημεία:

στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου από το 57ο έως το 63ο χιλιόμετρο,

στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 65ο έως το 90ο χιλιόμετρο,

στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Ιερισσού από το 60ο έως το 85ο χιλιόμετρο,

στην Επαρχιακή Οδό Νεοχωρίου – Βαρβάρας – Ολυμπιάδας,

στην Επαρχιακή Οδό Αρναίας – Στανού,

στην Επαρχιακή Οδό Παλαιοχωρίου – Μ. Παναγιάς,

εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Πολυγύρου και

εντός Δημοτικού Διαμερίσματος Ταξιάρχη

Για όλα τα υπόλοιπα οχήματα η κυκλοφορία θα διεξάγεται στα παραπάνω σημεία μόνο με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.