Απεγκλωβισμός οχημάτων από τα χιόνια σε Μαρτίνο – Καλάβρυτα

Εγκλωβισμένοι μεσ’ τα χιόνια στην Εθνική Οδό στην περιοχή του Μαρτίνου παραμένουν εκατοντάδες ΙΧ, ιδιαίτερα αυτοί που κινούνται από Αθήνα προς Λαμία. Αργά το απόγευμα, ανασύρθηκαν οι νταλίκες που είχαν “διπλώσει” και αρχίζει σιγά-σιγά να ανοίγει το ρεύμα προς τη Λαμία της Eθνικής Oδού Αθηνών- Θεσσαλονίκης.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017, 23:50

Σιγά-σιγά αποκαθίσταται η ροή των Ι.Χ. αυτοκινήτων να κινούνται με κατεύθυνση προς Λαμία και Θεσσαλονίκη, ενώ αυτή την ώρα δίδεται μάχη για να απελευθερωθεί και το ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα με την απομάκρυνση των ΙΧ που ήταν εγκλωβισμένα.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, θα χρειαστεί όμως αρκετή ώρα για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην κυκλοφορία, καθώς εκατοντάδες Ι.Χ. αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί στο ρεύμα προς την Λαμία ενώ άλλα αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί κοντά στο Κάστρο της Βοιωτίας.

Για τον απεγκλωβισμό αξιοποιήθηκε και η ύφεση των καιρικών φαινομένων για να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία, ενώ έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις οι οδηγοί και οι επιβάτες των Ι.Χ. συμπλήρωσαν περισσότερες πάνω από 5 ώρες ταλαιπωρίας εγκλωβισμένοι στα χιόνια.

Άνοιξε μετά τις 5.30 το απόγευμα, ο αυτοκινητόδρομος Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος του 126ου χλμ, μετά τα διόδια της Τραγάνας, όπου είχαν διπλώσει δύο νταλίκες, εγκλωβίζοντας και ένα τουριστικό λεωφορείο.

Ωστόσο, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Νέας Οδού, Γεράσιμος Μονοκρούσος, είχε δημιουργηθεί πολύ μεγάλο μποτιλιάρισμα, από το 117ο έως το 131ο χλμ και χρειάζεται αρκετή ώρα να αποκατασταθεί η κίνηση των αυτοκινήτων, δεδομένης της εξόδου για τις γιορτές, όπως είπε.

Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε, ότι η εταιρεία έχει κινητοποιήσει 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και αντιμετωπίζει επιτόπου όλα τα προβλήματα που προκύπτουν από τις καιρικές συνθήκες.

Εκχιονιστικό οδήγησε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα από το Άνω Διακοπτό προς τα Καλάβρυτα

Με ασφάλεια έφθασαν το βράδυ της Παρασκευής στα Καλάβρυτα οι οδηγοί και οι επιβάτες δεκάδων αυτοκινήτων, που ήσαν νωρίτερα ακινητοποιημένα στην περιοχή του ‘Ανω Διακοπτού, λόγω της χιονόπτωσης.

Ειδικότερα, εκχιονιστικό μηχάνημα έφθασε στο ‘Ανω Διακοπτό και αμέσως μετά άρχισε να απομακρύνει το χιόνι από το οδόστρωμα . Κατόπιν, τα αυτοκίνητα ακολουθούσαν το εκχιονιστικό, μέχρι να φθάσουν στον προορισμό τους, στην περιοχή των Καλαβρύτων.

Στην συνέχεια, έκλεισε ο δρόμος Πούντας – Καλαβρύτων, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, εξαιτίας της χιονόπτωσης, ενώ από νωρίς το πρωί του Σαββάτου αναμένεται να επιχειρήσουν εκ νέου τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Αιγίου – Καλαβρύτων, από το ύψος της περιοχής Αχλαδιά.