Απειλές του Ερντογάν κατά Ελλάδας και Κύπρου

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σήμερα Τρίτη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του απηύθυνε νέα προειδοποίηση προς την Κύπρο «να μην κάνει το λάθος βήμα» στην Ανατολική Μεσόγειο σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά και προς την Ελλάδα για τις βραχονησίδες στο Αιγαίο. Ο κ. Ερντογάν συγκεκριμένα είπε:

«Κανείς να μήν νομίζει ότι μας διαφεύγουν οι ευκαιριακές πρωτοβουλίες σε σχέση με τις βραχονησίδες στο Αιγαίο και οι έρευνες φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Κύπρου. Από εδώ προειδοποιούμε όσους ξεπερνούν τα όριά τους στην Κύπρο και το Αιγαίο να μην κάνουν λάθος υπολογισμούς».

Πρόσθεσε ότι «τουρκικά πολεμικά πλοία παρατηρούν τις εξελίξεις στην περιοχή» και σημείωσε όπως μεταδίδει το CNN Turk ότι «όλοι αυτοί που λένε ότι θα προβούν σε αντίποινα εάν δεχθούν επίθεση δεν έχουν ακόμη δεχτεί στο πρόσωπό τους “οθωμανικό χαστούκι”».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, που είναι σε εξέλιξη, επιτέθηκε και στις ΗΠΑ με αφορμή την απόφαση παροχής οικονομικής βοήθειας στην PYD (Κούρδους). Η απόφαση αυτή του στρτηγικού μας εταίρου, είπε ο κ. Ερντογάν, θα επηρεάσει και την δική μας απόφαση και συνέχισε: «Μάς ζητάνε να παραδοθούμε στους τρομοκράτες. Το ΝΑΤΟ δεν είναι ίση με τις ΗΠΑ. Στό ΝΑΤΟ κάθε χώρα είναι ίση με τις ΗΠΑ».