Νέα απεργία εργαζομένων στις προβλήτες Πειραιά

Την προκήρυξη νέας 24ωρης απεργίας από σήμερα το βράδυ αποφάσισε ομόφωνα το Σωματείο της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕΔΕΠ η COSCO αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά για μέτρα υγείας και ασφάλειας και τη σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) για συγκροτημένα δικαιώματα. «Είναι προκλητική η στάση της εργοδοσίας, παρά τον χαμό του συναδέλφου, να αρνείται να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Ευθύνες βαραίνουν και τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία πρέπει να πάρει μέτρα για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων και την προστασία της ζωής. Αν τολμήσουν να αντιπαρατεθούν με το δίκιο μας θα πάρουν την πληρωμένη και μαζική απάντηση των εργαζομένων και του λαού του Πειραιά» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

«Οι λιμενεργάτες της COSCO με μπροστάρη το σωματείο τους ΕΝΕΔΕΠ, συνεχίζουν τον αγώνα τους με νέα 24ωρη απεργία διεκδικώντας δουλειά με δικαιώματα και μέτρα προστασίας και ασφάλειας, ενάντια στη στάση της επιχείρησης, που συνεχίζει να προκαλεί ακόμα και μετά τον τραγικό θάνατο του 45χρονου λιμενεργάτη» τονίζουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων (ΠΕΕΜΑΓΕΝ). Τα ναυτεργατικά σωματεία καλούν τους ναυτεργάτες να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στην νέα 24ωρη απεργία των λιμενεργατών και να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στον Πειραιά.