Απεργία σε τρόλεϊ, τρένα, προαστιακό και πλοία τη Δευτέρα 1-5-2017

Aκινητοποιημένα είναι τα τρόλεϊ, τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, σήμερα Δευτέρα, 1η Μαΐου 2017, ενώ και τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ και ο ηλεκτρικός από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας. Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή της στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ, η 1η Μάη, εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργία των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος, ενώ τα δρομολόγια του μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται ότι λόγω της απεργίας θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Κυριακής (30-04-2017) στον άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη (που είχαν ώρα αναχώρησης τα μεσάνυχτα) και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια σε όλο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένου και του Προαστιακού, την Δευτέρα.

Σημειώνεται, ότι οι βραδινές αμαξοστοιχίες 600 και 601 από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, (Δευτέρα μεσάνυχτα προς Τρίτη), θα κυκλοφορήσουν κανονικά μετά τη λήξη της απεργίας. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης.

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία τη Δευτέρα, με έναρξη την 00.01 και λήξη την 24.00 ώρα, της ίδιας ημέρας. Σύμφωνα με την ΠΝΟ, «οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι της χώρας και όλης της γης αποτίνουν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες των εργατικών αγώνων, διατρανώνοντας για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα για το κτίσιμο ενός κόσμου ειρηνικού, κοινωνικά δίκαιου, για τη θέσπιση και διασφάλιση ανθρώπινων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας και θεμελιωδών δικαιωμάτων και συνδικαλιστικών ελευθεριών, για τους ανθρώπους του μόχθου και την κοινωνία γενικότερα».