Αποφάσεις για τα λάθη με τα ανασφάλιστα οχήματα

Τις οριστικές αποφάσεις σχετικά με τα πολλά λάθη στα ειδοποιητήρια με τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα και τις περιπτώσεις ιδιοκτητών που περιλαμβάνονται στη λίστα που προέκυψε από τις διασταυρώσεις λόγω διαφορών στα στοιχείων μεταξύ των αρμόδιων φορέων, αναμένεται να λάβουν ενδεχομένως και αύριο Τετάρτη 21 Ιουνίου τα υπουργεία Οικονομικών και Μεταφορών.

Το θέμα συζητήθηκε σήμερα σε σύσκεψη μεταξύ της υφυπουργού Οικονομικών Κατερίνας Παπανάτσιου, του υφυπουργού Μεταφορών Νίκου Μαυραγάνη, του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή και εκπροσώπων των Ασφαλιστικών Εταιριών.

Να σημειωθεί ότι στις διαφορές μεταξύ των στοιχείων της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, του υπουργείου Μεταφορών και των ΔΟΥ εντοπίζεται το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις περιπτώσεις ιδιοκτητών ακινήτων οι οποίοι θεωρούν οτι δεν θα έπρεπε να περιλαμβάνονται στη λίστα των διασταυρώσεων με τα 1 εκατομμύριο ανασφάλιστα οχήματα.

Το θέμα απασχολεί ήδη τα συναρμόδια υπουργεία και αναμένεται να δοθούν οδηγίες για την επίλυση του ζητήματος στο βαθμό που αφορά περιπτώσεις διαφορών μεταξύ των στοιχείων. Σε κάθε περίπτωση, όπως δηλώνεται απο αρμόδιες πηγές, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θεωρούν ότι το όχημα τους ήταν σε ακινησία θα πρέπει να προσκομίσουν τα δικαιολογητικά για την παράδοση των πινακίδων του στη ΔΟΥ για να μην επιβαρυνθούν με το παράβολο των 250 ευρώ στην περίπτωση που βρέθηκαν να είναι ανασφάλιστοι.