Από την Ελλάδα με αποστολέα τον Β. Κικίλια το πακέτο που εξερράγη στο ΔΝΤ

Από την Ελλάδα ταχυδρομήθηκε και το δέμα που εξερράγη στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και υποτιθέμενος αποστολέας φέρεται ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας, όπως ανέφερε το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου 2017, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας υπογραμμίζοντας που έφερε διεύθυνση γραφείου που χρησιμοποιούσε ο κ. Κικίλιας στο παρελθόν.

Λίγο νωρίτερα, η οργάνωση “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς/ FAI” ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου που εστάλη προς το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, και εντοπίστηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 το πρωί στο ταχυδρομείο του υπουργείου στο Βερολίνο, όπου και εξουδετερώθηκε. Φερόμενος ως αποστολέας ήταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και βουλευτής, Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ.Τόσκας ανέφερε ακόμη πως ενημέρωσε για αυτήν την εξέλιξη τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ.

Ο κ. Τόσκας είπε, ότι δράστες αυτών των ενεργειών χρησιμοποιούν τα ονόματα πολιτικών προσώπων κατά την αποστολή των δεμάτων ως «ενέργεια προσβολής κατ’ αυτούς του πολιτικού συστήματος» όπως είπε και τόνισε ότι «είμαστε αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε όλες αυτές τις καταστάσεις και κάνουμε ότι μπορούμε».

Ο κ.Τόσκας ανέφερε ακόμη πως είναι πρόωρο να βγάλουμε συμπεράσματα αυτή τη στιγμή αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες θα εξετάσουν το τι έγινε ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες ασφαλείας και ελέγχου.

Ως παραλήπτης του δέματος στο Παρίσι φέρεται ο διευθυντής ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Τζέφρι Φρανκς.

Συναντήσεις Β. Κικίλια με τον Ν. Τόσκα και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ

Με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωσταντίνο Τσουβάλα θα συναντηθεί αύριο το πρωί, στις 8.00, ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε να ενημερωθεί για τη νέα τρομοκρατική πράξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στα γραφεία του ΔΝΤ (πηγή προσκείμενη στην έρευνα)

Υπολείμματα ελληνικών γραμματοσήμων βρέθηκαν από την αστυνομία μετά την έκρηξη ενός παγιδευμένου δέματος στην έδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στο Παρίσι, δήλωσε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

«Λαμβανομένων υπόψη των πρώτων ενδείξεων, η έρευνα κινείται μάλλον προς την εκδοχή (της ευθύνης) μιας αναρχικής οργάνωσης», πρόσθεσε αυτή η πηγή που πρόσκειται στις γαλλικές αρχές.

ΝΔ: Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στη χώρα

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει η ΝΔ.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τονίζει πως επιβάλλεται να αποδοθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη. «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δύο πακέτα – βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε:

Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.