Αρνηση Τσίπρα σε μητσοτάκη για noor1

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα Επιτροπή της Βουλής με την δικαστική έρευνα όταν ο ίδιος έκανε ακριβώς το αντίθετο ήδη τρεις φορές. Συγκεκριμένα με τις Επιτροπές της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, για τις προμήθειες εξοπλιστικών του Γ. Πσπαντωνίου και για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ παράλληλα διεξάγεται δικαστική έρευνα για κάθε μία.

Τη σφοδρή κριτική σύσσωμης της αντιπολίτευσης αντιμετώπισε η κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία που προκάλεσε με αίτημά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της τελευταίας συνεδρίασης του Eurogroup. Η εικόνα στην αίθουσα της Ολομέλειας κατέγραφε την αίσθηση πολιτικής απομόνωσης του πρωθυπουργού, καθώς μόνο ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε – όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ – από τους πολιτικούς αρχηγούς να στηρίζει την κυβέρνηση στην οποία άλλωστε συμμετέχει.

Ολοι οι υπόλοιποι, με πρώτο τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσαν μετωπικές επιθέσεις τόσο για την οικονομική πολιτική, όσο και για για τη γενικότερη λειτουργία της συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί είναι η φράση του κ. Τσίπρα: «Στην προσπάθεια (ενν, για έξοδο από την κρίση) είμαστε μόνοι μας, αλλά θα τα καταφέρουμε».
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα, όταν στο περιθώριο της συζήτησης για τις οικονομικές εξελίξεις, και με αφορμή τις επισημάνσεις του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με χαρακτηρισθείσες ως μη πολιτικά και θεσμικά ορθές δηλώσεις ή εμφανίσεις των κυβερνητικών στελεχών Π. Καμμένου και Π. Πολάκη, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εντονότατη ενόχλησή του. Αφού προσέφερε απόλυτη κάλυψη στους υπουργούς του, επιτέθηκε στον κ. Μητσοτάκη υποστηρίζοντας πως με δική του πρόσφατη συνέντευξη προσέφερε «ξέπλυμα» στη Χρυσή Αυγή. Κάτι το οποίο διέψευσε ο πρόεδρος της ΝΔ

Η ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΛΥΨΗ ΣΕ ΚΑΜΜΕΝΟ
Ειδικότερα , την πλήρη κάλυψη στον Πάνο Καμμένο προσέφερε ο πρωθυπουργός κατά την πρωτολογία του στην συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πορεία της οικονομίας.
Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις συνομιλίες του κ. Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, σχετικά με την υπόθεση Noor 1, έκανε λόγο για «δήθεν κυβερνητικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη» και πρόσθεσε πως ο υπουργός Άμυνας μίλησε με κάποιον που ισχυριζόταν ότι έχει πληροφορίες και τον παρότρυνε να καταθέσει για τη μεγαλύτερη πανευρωπαϊκή υπόθεση ναρκωτικών.

«Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα» κατέληξε την αναφορά του για το θέμα, προσφέροντας πλήρη κάλυψη στον Υπουργό Εθνικής Αμυνας.
Στο σκληρό μπρα ντε φερ που εξελίχθηκε κατεγράφη μεταξύ άλλων η απόρριψη, εκ μέρους του πρωθυπουργού, της προτάσεως του κ. Μητσοτάκη να αποφασιστεί η συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο να διερευνηθούν όσα αποκαλύπτονται αναφορικά με την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας με ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών. «Αν έχετε στοιχεία να τα πάτε στην Δικαιοσύνη» είπε ο κ. Τσίπρας, ο ποίος τόνισε όρι είναι άηθες να συστήνει η Βουλή Επιτροπές ανακριτικές για υποθέσεις, που ερευνά ήδη η Δικαιοσύνη. Λίγο ενωρίτερα ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ έλεγε: «Αν έχετε τα άντερα, καταθέστε ή πρόταση μομφής, ή πρόταση για προανακριτική επιτροπή», ενώ η Κυβέρνηση και προσωπικά ο κ.Τσίπρας απέρριψαν την απλούστερη ανακριτική κορφή της Εξεταστικής Επιτροπής, που αυτή δεν έχει αρμοδιότητα να καταλογίσει ποινικές ευθύνες. Η άρνηση αυτή του κ.Τσίπρα σχολιάστηκε αρνητικά και ειρωνικά, όπως και οι λεονταρισμοί Καμμένου, ο οποίος μπορούσε και μπορεί να λάβει ανάλογη πρωτοβουλία για τη σύσταση της Επιτροπής μόνο με μέρος των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα Επιτροπή της Βουλής με την δικαστική έρευνα όταν ο ίδιος έκανε ακριβώς το αντίθετο ήδη τρείς φορές. Συγκεκριμένα με τις Επιτροπές της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, για τις προμήθειες εξοπλιστικών του Γ. Πσπαντωνίου και για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ παράλληλα διεξάγεται δικαστική έρευνα για κάθε μία.