αστέρας-τρίπολης-πασ-1-2-ξάνθη-λάρισα-0-0

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Πετράκη έδειξε με το καλημέρα τα δόντια του, άλωσε για πρώτη φορά στην ιστορία του την Τρίπολη και με το τελικό 2-1 απέδειξε ότι για άλλη μια χρονιά θα αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος της Superleague.

O Αστέρας Τρίπολης ήταν αυτός που είχε την κατοχή της μπάλας στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έχοντας την πρώτη φάση του ματς με σουτ του Ίγκορ, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να προηγηθεί στο σκορ με ένα πραγματικά εντυπωσιακό τέρμα.

Συγκεκριμένα, στο 7ο λεπτό του παιχνιδιού ο Μπρούνο Χαλκιαδάκης με διαγώνια μπαλιά από τα αριστερά βρήκε τον ξεχασμένο από τον Στανισάβλιεβιτς Φόνσι Ναδάλες και ο τελευταίος με πανέξυπνη κεφαλιά «κρέμασε» τον Αθανασιάδη και έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ.

Μάλιστα, οι Γιαννιώτες είχαν και δεύτερη καλή στιγμή στο παιχνίδι με τον Γαρουφαλιά να αστοχεί σε μακρινό σουτ που πραγματοποίησε.

Ο Αστέρας την κατοχή, ο ΠΑΣ το 2-0

Μετά το τέρμα αυτό ο Αστέρας ανέκτησε την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο ήταν φλύαρος και δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Βελλίδη, πέρα από μια κεφαλιά του Μανιά που πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Έλληνα κίπερ.

Αντιθέτως, ο ΠΑΣ έβρισκε πολλούς «ανοιχτούς» χώρους και στις αντεπιθέσεις έφτανε με άνεση στο αντίπαλο μισό. Μάλιστα, η ομάδα του Γιάννη Πετράκη διπλασίασε το προβάδισμά της στο 19′ με σκόρερ το νεαρό Μαυροπάνο που με καρφωτή κεφαλιά νίκησε τον Αθανασιάδη έπειτα από ασίστ του Ναδάλες σε κόρνερ των φιλοξενούμενων.

Σε μία φάση βέβαια που οι παίκτες του Αστέρα διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ του ύψους 1.92 κεντρικού αμυντικού.

Κυκλοφορία για τον Αστέρα, πλησίασε στο 1-2

Ο Αστέρας ξεπέρασε και το δεύτερο σοκ, φτάνοντας κοντά στην μείωση του σκορ αλλά ο Μανιάς σπατάλησε μία τεράστια ευκαιρία στο 20′ όταν προ κενής εστίας δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα.

Οι Αρκάδες πλησίασαν εκ νέου στο γκολ με το σουτ του Μουνάφο (36ο λεπτό) να εξουδετερώνεται από τον Βελλίδη ο οποίος σταμάτησε και την προσπάθεια του Καλτσά που ορθώς υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Μέχρι το φινάλε, δεν υπήρξε κάποια έτερη αξιοσημείωτη φάση, αλλά αντιθέτως το ενδιαφέρον στράφηκε σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, μία για κάθε ομάδα, όταν ο Τριανταφυλλόπουλος αντικατέστησε τον Σελίν και ο Λίλα τον Κόντε.