Αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών διαφόρων ομάδων στην Αττική

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε συνδέσμους οπαδών διαφόρων ομάδων στην Αττική. Δεκάδες αστυνομικοί, από διάφορες Υπηρεσίες, που συμμετέχουν στην επιχείρηση πραγματοποιούν ελέγχους στους συνδέσμους.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από πηγές της ΕΛΑΣ, έως αυτή την ώρα, τουλάχιστον, δεν έχουν γίνει προσαγωγές.

Σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης και της αστυνομίας

Σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, υπό τον προϊστάμενό της Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, και τη συμμετοχή εκπροσώπων αθλητικών συλλόγων της πόλης αλλά και της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμή τη δολοφονία του 19χρονου, τα ξημερώματα της Τρίτης, στην περιοχή Χαριλάου.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο διευθύνων την Εισαγγελία Πρωτοδικών, ενώ στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θεόδωρος Καρυπίδης και ο πρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Φώτης Θέος. Από πλευράς αστυνομίας συμμετέχουν αξιωματικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης.

Αναβλήθηκε το αυτόφωρο των δύο υπεύθυνων συνδέσμων

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο συλληφθέντες, υπεύθυνοι ισάριθμων συνδέσμων οπαδών, κατά την παράλληλη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο 24ωρο, σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης. To Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία, ανέβαλε την εκδίκαση των υποθέσεών τους και ήρε την κράτησή τους.

Τόσο ο 43χρονος όσο και ο 36χρονος κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή αντικειμένων, που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, καθώς στους χώρους των συνδέσμων, ένας στην ανατολική κι ο άλλος στη δυτική Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν -μεταξύ άλλων- μαχαίρια, λοστοί, μεταλλικά και ξύλινα αντικείμενα κ.ά. Επιπλέον, ο 43χρονος διώκεται για λειτουργία λέσχης φιλάθλων χωρίς άδεια.

Οι δίκες τους προσδιορίστηκαν να γίνουν τις επόμενες μέρες.

Συνολικά έγιναν έρευνες σε 13 συνδέσμους οπαδών, διαφόρων συλλόγων της πόλης και σε διάφορες περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος.