ατρόμητος-απόλλων-σμύρνης-1-1

Ο Ατρόμητος είχε καθολική υπεροχή στο πρώτο μέρος με αρκετές τελικές, δοκάρι, έφτασε στο γκολ με το καλημέρα στην επανάληψη με τον Κιβρακίδη, αλλά μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Ελμπάζ έδωσε στον Απόλλωνα τον βαθμό της ισοπαλίας.

Αναγνωριστικά ήταν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης για τον Ατρόμητο και τον Απόλλωνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έδειξαν διάθεση να πιέσουν για το γκολ και έφτασαν κοντά σε αυτό στο 8΄ με την κεφαλιά του Ντάουντα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Τσόβιτς.

Το ματς φάνηκε από την αρχή ότι θα είναι κλειστό, ωστόσο είχε καλό ρυθμό και στο 15΄ ο Ατρόμητος απείλησε και πάλι με το σουτ του Ντιγκινί από καλή θέση να φεύγει άουτ. Έξι λεπτά αργότερα χρειάστηκε η επέμβαση του Τσόβιτς που γλίτωσε την ομάδα του στο δυνατό σουτ του Μανούσου.

Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα ανέβαζαν ακόμα περισσότερο το ρυθμό τους και στο 34΄ είχαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους για να ανοίξουν το σκορ. Αρχικά με το δοκάρι του Κιβρακίδη και στη συνέχεια της φάσης με την εξ επαφής προβολή του Ντάουντα να σταματάει και πάλι στον Τσόβιτς.

Το ίδιο σκηνικό ακολούθησε και στα επόμενα λεπτά με τον Ατρόμητο να είναι η ομάδα που είχε διάθεση να επιτεθεί και τον Απόλλωνα να έχει περισσότερο παθητικό ρόλο. Ωστόσο οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Γκολ με το καλημέρα για τον Ατρόμητο, «πάγωσε» το Περιστέρι ο Ελμπάζ

Η υπεροχή του Ατρομήτου στο πρώτο μέρος πήρε σάρκα και οστά με το καλημέρα στην επανάληψη καθώς ο Κιβρακίδης με δυνατό σουτ από πλάγια θέση στο 46΄ νίκησε τον Τσόβιτς και έκανε το 1-0.

Μετά το γκολ ο Ατρόμητος έδωσε μέτρα στον Απόλλωνα που ισορρόπησε το ματς και στο 58΄ οι φιλοξενούμενοι έκαναν το πρώτο τους σουτ με αξιώσεις, με πρωταγωνιστή τον Αλμπάνη, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μακριά από το δοκάρι του Μίρκοβιτς. Ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο 2-0 στο 68΄ με τον Βασιλακάκη να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά να μην σημαδεύει σωστά.

Όσο παρέμενε το 1-0 το ματς ήταν ανοιχτό, με τον Ατρόμητο να ψάχνει το δεύτερο γκολ που θα «καθάριζε» την αναμέτρηση και τον Απόλλωνα την ισοφάριση. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι είχαν μια καλή στιγμή στο 74΄ με τον Μάατσεν να μπαίνει από τα πλάγια να σουτάρει και τον Μίρκοβιτς να διώχνει σε κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα ο Απόλλωνας απείλησε και πάλι αλλά η κεφαλιά του Καστιγέχος δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Οι φιλοξενούμενοι τελικά έφτασαν στην ισοφάριση με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελμπάζ στο 88΄ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα. Στα τελευταία το ματς έγινε ροντέο, με τις δύο ομάδες να ρισκάρουν και να βγαίνουν μπροστά για το γκολ της νίκης. Το 1-1 έμεινε ως το τέλος με τις δύο ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κάναντι): Μίρκοβιτς-Κιβρακίδης, Χατζηισαϊας, Καρασαλίδης, Γιαννούλης-Μάντσον, Βασιλακάκης, Ούμπιδες (65΄ Κυριακίδης)-Μανούσος (81΄ Νάτσος), Ντιγκινί (88΄Μενσά), Ντάουντα

Απόλλων Σμύρνης (Μάντζιος): Τσόβιτς-Ντάσιος (86΄ Ελμπάζ), Παπάζογλου, Μπαρτολίνι, Κούρος-Μάατσι (55΄ Αλμπάνης), Κονέ, Κοντοές, Σιατραβάνης (67΄ Μάατσεν)-Ανιέτε-Καστιγέχος