Αυξημένη η κίνηση προς τις παραλίες της Χαλκιδικής

Από νωρίς το πρωί της Κυριακής 2/7/2017 ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων για λίγη δροσιά στις παραλίες της Χαλκιδικής. Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στον εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών. Ειδικά μέχρι την ανηφόρα της Καρδίας τα οχήματα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Αυξημένη η κίνηση και στο οδικό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής. Καθυστερήσεις παρατηρούνται στη γέφυρα της Ποτίδαιας. Από τις 10:00 μεγάλος αριθμός αυτοκινήτων καταφθάνει στην Καλλιθέα όπου η κίνηση στα φανάρια, ρυθμίζεται από τροχονόμο. Τροχονόμος ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων και στη διασταύρωση Νικήτης χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

Τροχαίο στο δρόμο για Χαλκιδική το πρωί – με χαμηλές ταχύτητες διεξαγόταν η κυκλοφορία

Με πολύ χαμηλές ταχύτητες ήταν υποχρεωμένοι να κινούνται οι οδηγοί στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανίων, στο ρεύμα προς τη Χαλκιδική και στο ύψος της Νέας Καλλικράτειας καθώς δύο οχήματα βρίσκονταν για ώρα στο οδόστρωμα, μετά από τροχαίο.

Η σύγκρουση δύο αυτοκινήτων, μετά τον κόμβο της Νέας Καλλικράτειας στο ρεύμα με κατεύθυνση τη Χαλκιδική σημειώθηκε στις 07:45 το πρωί. Αυτοκίνητο συγκρούστηκε με προπορευόμενο όχημα, όταν η οδηγός δεύτερου άλλαξε αιφνιδιαστικά λωρίδα κυκλοφορίας για να αποφύγει ένα άλλο, τρίτο, Ι.Χ. το οποίο είχε σταθμεύσει ο οδηγός του, προκειμένου να αλλάξει λάστιχο.