Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης νέος πρόεδρος της Super League

Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μπαταγιάννης, εξελέγη -άνευ αντιπάλου- νέος πρόεδρος στη Super League. Η εκλογή Μπαταγιάννη έγινε παρουσία του ιδιοκτήτη των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος παρέστη για πρώτη φορά σε Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, μετά τον περιοριστικό όρο που του είχε επιβληθεί για την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ επέλεξε να μη μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης με δικό της υποψήφιο κι έτσι το διοικητικό στέλεχος του Ολυμπιακού, που παίρνει τη θέση του Γιώργου Στράτου, εξελέγη χωρίς πρόβλημα.

Οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός, Πανιώνιος, ΠΑΣ Γιάννινα και Λαμία ψήφισαν υπέρ της εκλογής Μπαταγιάννη, οι ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Αστέρας Τρίπολης και Παναθηναϊκός επέλεξαν «λευκό», ο ΠΑΟΚ «παρών», ενώ η ΕΠΟ απείχε από τη διαδικασία. Αναπληρωτής πρόεδρος επανεξελέγη ο Χρήστος Δάρας, με ψήφους 11-3.

«Εύχομαι στο νέο πρόεδρο Βαγγέλη Μπαταγιάννη τις θερμότερες ευχές και είμαι στη διάθεσή του όποτε το θελήσει. Εύχομαι τα καλύτερα και σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους, ιδιαιτέρως αυτούς που συμμερίζονται τις αρχές και τις αξίες που προσπάθησα να υπηρετήσω» δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος, Γιώργος Στράτος.

Από την πλευρά του, ο νέος πρόεδρος της Λίγκας υπογράμμισε στις πρώτες δηλώσεις του: «Αναλαμβάνω σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο ποδοσφαιρικά, αλλά και γενικά. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να λυθούν τάχιστα. Επτά ομάδες δεν έχουν τηλεοπτικό συμβόλαιο και πρέπει να βρούμε άμεσα λύσεις, εφόσον θέλουμε ένα πρωτάθλημα που θα διεξάγεται επί ίσοις όροις».

Για την κυοφορούμενη αναδιάρθρωση είπε: «Υπάρχει επίσης μια αναδιάρθρωση που συζητείται και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Πρέπει να είμαστε γεροί και απαιτείται η μέγιστη συναίνεση για να λύσουμε τα προβλήματα. Δεν σημαίνει, επειδή είμαι πρόεδρος της Super League, ότι θα πρέπει να επιβάλλω και τη θέση μου. Πρέπει να συγκεράσουμε τις απόψεις μας και να τις εκπροσωπώ».

Και συμπλήρωσε: «Ίσως σήμερα να εκπληρώνεται ένα όνειρό μου, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να παίξω το ρόλο του παράγοντα. Εκεί που θα έχουμε διαφωνία, θα πηγαίνουμε πάντα by the book. Την Τετάρτη στις 18:00 θα έχουμε ραντεβού με τον υπουργό και όχι μόνο μερικές ομάδες, αλλά όλες. Την Παρασκευή πιθανότατα θα έχουμε Διοικητικό Συμβούλιο. Δεν θέλω να κάνω τίποτα, χωρίς να έχω τη σύμφωνη γνώμη του συνεταιρισμού. Αυτή είναι η αρχή μου».