βουλή-δεκτό-το-αθλητικό-νομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το αθλητικό σχέδιο νόμου, που συζητήθηκε στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής. Κατά την επί της αρχής ψήφιση, υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες, το ΚΚΕ δήλωσε “παρών” και όλα τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης επιφυλάχθηκαν για τη συζήτηση στην ολομέλεια.

Εισηγητής ΣΥΡΙΖΑ: Με προβληματίζει που ψηφίζουν με επιφύλαξη

Πριν λίγο, ξεκίνησε η τρίτη συνεδρίαση για συζήτηση επί των άρθρων στη διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για το νέο σχέδιο νόμου. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Πέτρος Κωνσταντινέας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που ψήφισαν οι εισηγητές των κομμάτων, από τη στιγμή που όλοι οι φορείς τόνισαν πως το νομοσχέδιο είναι προς την σωστή κατεύθυνση. “Με κάλυψαν όλοι οι παράγοντες που είπαν πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Με προβληματίζει που ψηφίζουν με επιφύλαξη, όταν όλοι δηλώνουν πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω να μην γίνεται για μικροπολιτικούς σκοπούς. Αν δεν μπορούμε να τα βρούμε σε απλά πράγματα, πώς θα τα βρούμε σε πολυσύνθετα;” κατέληξε ο Πέτρος Κωνσταντινέας.

Η Άννα Καραμανλή κατηγόρησε τον Γ. Βασιλειάδη ότι συνθηκολογεί

Τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς της έθεσε η εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, Αννα Καραμανλή, στη συζήτηση στη Βουλή επί των άρθρων για το σχέδιο νόμου επί του αθλητικού νομοσχεδίου.

Η βουλευτής της ΝΔ απάντησε στον Πέτρο Κωνσταντινέα ότι αρκετοί φορείς εξέφρασαν σοβαρούς προβληματισμούς και γι΄ αυτό ψήφισαν με επιφύλαξη. Η Αννα Καραμανλή κατηγόρησε τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη ότι συνθηκολογεί για την ΕΠΟ και γκρεμίζει τα κομμάτια του νόμου Κοντονή. Τόνισε ότι προσπαθούν να διορθώσουν λάθη με νέα λάθη και τόνισε ότι ο κ. Δρόσος παραδέχτηκε ότι δεν έχουν γίνει οι αλλαγές στην ΕΠΟ. “Βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Επρεπε πρώτα να έρθει ο αθλητικός νόμος και να ακολουθήσουν το καταστατικό των ομοσπονδιών”.

Ο Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε και πήρε τον λόγο στη συνέχεια για να απαντήσει στην εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας μεταξύ άλλων: “Δεν καταλαβαίνω αυτή την εμμονή. Η FIFA και η UEFA έχουν δεχτεί ότι το νέο καταστατικό της ΕΠΟ θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο στους ελληνικούς νόμους. Αυτό είναι και το μεγάλο κέρδος. Ό,τι πολεμούσαμε τόσα χρόνια το έχουμε πετύχει μέσα σε έναν χρόνο”.

Χαρά Κεφαλίδου: “Βιαστική και πρόχειρη η διατύπωση των διατάξεων”

Βιαστική και πρόχειρη χαρακτήρισε τη διατύπωση των διατάξεων του αθλητικού νομοσχεδίου που συζητείται στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων στη Βουλή η εισηγήτρια της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου. Στην τοποθέτησή της κατά την 3η συζήτηση και στην συζήτηση επί των άρθρων η Χαρά Κεφαλίδου τόνισε ότι θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θα λυθούν. “Είναι γεγονός ότι όσο ο αθλητικός νόμος δεν έρχεται μας δίνεται κάθε φορά η δυνατότητα να σας λέμε ότι χάνεται η συνολική εικόνα και έρχονται όλα συστηματικά. Να μας πείτε τι ακριβώς θέλετε για το ελληνικό ποδόσφαιρο” τόνισε χαρακτηριστικά.
inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Γ. Λαζαρίδης: Αναγκαία οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου

Οποιαδήποτε πρωτοβουλία για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου κρίνεται αναγκαία τόνισε ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώργος Λαζαρίδης στη συζήτηση επί των άρθρων για το αθλητικό νομοσχέδιο. Τόνισε ότι εισάγονται διατάξεις για την απλούστευση των διαδικασιών και την κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων. “Τα ελληνικά γήπεδα έχουν πρόβλημα στις διαδικασίες αδειοδότησης. Πολλά χρόνια δίνονται προσωρινές άδειες γιατί δεν υπήρχε μέχρι στιγμής η κατηγοριοποίησή τους. Κάτι που πλέον υπάρχει” τόνισε ο Γιώργος Λαζαρίδης.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα”

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, στην συζήτηση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Επιθέσεων για το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. “Η κυβέρνηση δίνει την εντύπωση, ότι θέλει να καθαρίσει τον κόπρο του Αυγεία, στο ποδόσφαιρο και τα κακώς κείμενα, αλλά δεν το επιτρέπουν τα συμφέροντα στην παρούσα φάση. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Δεν μπορεί και δεν θέλει να συγκρουστεί με τα συμφέροντα” τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Μανώλης Συντυχάκης παραδέχτηκε ότι δεν προέκυψαν ιδιαίτερα ζητήματα από την ακρόαση των φορέων και τόνισε ότι θα τοποθετηθούν στην ολομέλεια επί της αρχής.

“Το νομοσχέδιο δεν φέρνει κάποια ιδιαίτερη επανάσταση”

Το νομοσχέδιο δεν φέρνει κάποια ιδιαίτερη επανάσταση και δεν χτυπάει τα χρόνια προβλήματα του αθλητισμού τόνισε η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου στην 3η συζήτηση στη Βουλή για το αθλητικό σχέδιο νόμου . Η εισηγήτρια της Ενωσης Κεντρώων τόνισε πως το νομοσχέδιο ασχολείται με διατάξεις σε μικρές κλίμακες, όσον αφορά τα προβλήματα του αθλητισμού.

Ετήσιο έλεγχο στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις ζήτησε ο Γ. Βασιλειάδης

Την άποψή του ότι στις μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο επεσήμανε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο κλείσιμο της 3ης συνεδρίασης για το αθλητικό νομοσχέδιο που έγινε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

“Για μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις που γίνονται μεγάλα πρωταθλήματα και πηγαινοέρχεται κόσμος, η άδεια είναι τριετής. Αλλά κατά την γνώμη μας θα πρέπει να γίνεται ετήσιος έλεγχος. Μπορεί να αλλάξουν μέσα στην χρονιά οι καταστάσεις. Είναι λιγότερος οι εγκαταστάσεις, γι’ αυτό και ο ετήσιος έλεγχος είναι επιβεβλημένος” τόνισε ο Γιώργος Βασιλειάδης.

Παράλληλα παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχουν παραλείψεις και λάθη, τα οποία όμως θα λυθούν με την ΚΥΑ.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού είπε για το θέμα των νεφροπαθών πως και στο παρελθόν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας έχουν γίνει ορθά παρεμβάσεις για την παραχώρηση ειδικής αθλητικής αναγνώρισης.