Έγινε ο γάμος του Χάρι και της Μέγκαν (φωτογραφίες)

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε τον σημερινό γάμο.

Νωρίτερα, ο Χάρι φόρεσε τη βέρα στο δάκτυλο της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι, αφού πρώτα το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, ενώπιον 600 καλεσμένων εκ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και πλήθος διασημοτήτων.

Meghan and Harry's kiss sparked huge cheers from people outside the chapel and the 100,000 watching on the streets of Windsor

«Επικύρωσαν τον γάμο τους ενώνοντας τα χέρια τους και ανταλλάσσοντας δαχτυλίδια. Τους ανακηρύσσω λοιπόν ανδρόγυνο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντερμπέρι που τέλεσε την τελετή.

Η γάμος καθιστά την κατά τρία χρόνια μεγαλύτερη του Χάρι, Μέγκαν μέλος μίας εκ των μεγαλυτέρων βασιλικών οικογενειών του σύγχρονου κόσμου.

Laughter: One of the well-wishers in the crowds makes Meghan laugh and Prince Harry smile as they continue with their 25-minute tour of the royal market town 
Harry looked very emotional at points in the service and several others in the congregation were in tears on their happy day
Harry and Meghan exchanged vows and then rings as the couple married after a whirlwind romance 

Παρότι η τελετή ενσωμάτωσε πολλές από τις βρετανικές μοναρχικές παραδόσεις που έχουν τις ρίζες τους πίσω στο 1066, η γεννημένη στο Λος Αντζελες Μέγκαν Μαρκλ, κατάφερε να φέρει έναν νέο αέρα στην τελετή, σημειώνει το Reuters.

Για παράδειγμα, δεν έκανε υπόκλιση μπροστά στο σύζυγό της, ενώ ο Χάρι σε αντίθεση με άλλους άρρενες πριγκιπόπαιδες θα φορέσει το γαμήλιο δαχτυλίδι.

O πατέρας της Μέγκαν δεν στάθηκε δυνατό να παρακολουθήσει την τελετή καθώς υπεβλήθη σε εγχείρηση καρδιάς αλλά λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση του μαρτυρίου δήλωσε: «Το μωρό μου δείχνει πανέμορφο και ευτυχισμένο.

Here they come! The couple chose to travel in an Ascot Landau Carriage for their wedding procession. The Ascot Landaus are the name of five open-topped carriages kept by the Royal Mews 
Excitement: Royal fans pictured leaning out of windows and standing on roofs as the royal procession makes its way down Windsor's high street 

Λευκό μεταξωτό νυφικό του οίκου Givenchy για τη δούκισσα του Σάσεξ

Για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Χάρι, η Μέγκαν Μαρκλ διάλεξε ένα λευκό μεταξωτό νυφικό που σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Givenchy.

Ταυτόχρονα απλό και κομψό, το νυφικό τόνιζε τη λεπτή σιλουέτα της 36χρονης Αμερικανίδας, με τη λαιμόκοψη που έφθανε έως τους ώμους, τα τρουά-καρ μανίκια, τη σχετικά κοντή ουρά και το μακρύ πέπλο με κέντημα.

Μετά τη γνωριμία της με την Κέλερ στις αρχές του 2018, η Μέγκαν, λάτρης της μόδας, επέλεξε να συνεργαστεί μαζί της γι αυτό το νυφικό με “αισθητική διαχρονική και κομψή”, αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων του Κένσινγκτον, της επίσημης κατοικίας του πρίγκιπα Χάρι.

Με την επιλογή της Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η νέα δούκισσα του Σάσεξ θέλησε να υπογραμμίσει την επιτυχία μιας “ταλαντούχας και παγκοσμίου φήμης σχεδιάστριας μόδας”, προσθέτουν τα Ανάκτορα.

Σύμφωνα με την επιθυμία της Μέγκαν, το πέπλο μήκους πέντε μέτρων ήταν κεντημένο με λουλούδια που αντιπροσωπεύουν τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας. Η νύφη πρόσθεσε επίσης δύο λουλούδια της επιλογής της, εκ των οποίων μια παπαρούνα της Καλιφόρνιας, πολιτεία από την οποία κατάγεται.

Η Μέγκαν φορούσε παπούτσια επίσης του γαλλικού οίκου Givenchy και ένα διαμαντένιο διάδημα του 1932 που της δάνεισε η βασίλισσα Ελίζαμπεθ Β’, η γιαγιά του Χάρι. Τα σκουλαρίκια και το βραχιόλι της ήταν του οίκου Cartier.

‘Οσο για τον γαμπρό, φορούσε στολή την οποία στόλιζαν στο στήθος ένα διακριτικό την πολεμικής αεροπορίας –που έλαβε ο πρίγκιπας όταν ήταν πιλότος ελικοπτέρων Apache στον στρατό– και ένα μετάλλιο που θυμίζει τη θητεία του στο Αφγανιστάν.

Incredible: The Long Walk is filled with thousands of people cheering in delight as the newly-weds slowly make their way past 
Perfect day: The skies above Windsor are cloudless and powder blue as thousands line the path towards Windsor Castle 

Βροχή διασημοτήτων στον βασιλικό γάμο

Για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι, έκτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν περιλάμβανε πολιτικούς αλλά πολλές προσωπικότητες της σόουμπιζ και φίλους του ζευγαριού.

Royals including Prince Charles, Camilla, The Duchess of Cambridge, Prince Andrew and Princesses Beatrice and Eugenie  
Pictured: An adorable Princess Charlotte cuts a cute figure in a white bridesmaid dress complete with a floral garland as she waves to photographers on the steps of St George's Chapel
 Harry smiles and points at the crowds outside the doors of the church making William laugh uproariously

Το παρών έδωσαν η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο διεθνής παίκτης του ράγκμπι Τζέιμς Χάσκελ, ο βρετανός ηθοποιός ‘Ιντρις Ελμπα, γνωστός για το ρόλο του Μαντέλα που υποδύθηκε, ο βρετανός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ, συνθέτης της επιτυχίας “You’re beautiful”, πρώην στρατιώτης όπως ο Χάρι, ο οποίος τραγουδούσε στους Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι για ανάπηρους στρατιώτες.

ΟΟ George και η Amal Clooney  και κάτω ο David και η Victoria Beckham

Tinseltown's finest: Hollywood legend George Clooney paid tribute to his wife's yellow gown with an accented tie and handkerchief  

Famous face: Rock and roll legend Elton John chats away amid rumours he will performing at the exclusive reception party hosted by Prince Charles at Frogmore House later tonight 

Καλεσμένοι ήταν και αρκετοί ηθοποιοί της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς “Suits”, όπου πρωταγωνίστησε η Μέγκαν, όπως ο “σύζυγός” της στη σειρά Πάτρικ Ανταμς, ο Γκάμπριελ Μαχτ, η Σάρα Ράφερτι, όπως και οι βρετανοί συνάδελφοί τους Τομ Χάρντι και Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ένας στενός φίλος του Χάρι, ο πρίγκιπας Σιίσο του Λεσότο, με τον οποίο ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ορφανά του AIDS. Από την πλευρά της οικογένειας, οι αδελφοί και οι αδελφές της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, όπως ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, ήταν όλοι καλεσμένοι.