Γεροβασίλη: Όλοι συμμετέχουν ισότιμα στους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ

«Η άσκηση πολιτικής από αυτήν την κυβέρνηση είναι συλλογική. Δεν διέπεται από προσωπικές στρατηγικές», απαντάει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μέσω του twitter.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας το απόγευμα στη Βουλή, σχολίασε αρνητικά, τόσο την τροπολογία του υπουργείου για τη συμμετοχή συμβασιούχων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, όσο και την απουσία της υπουργού από τη σχετική συζήτηση χθες στην ολομέλεια του κοινοβουλίου.

Στο ίδιο σχόλιο η κ. Γεροβασίλη σημειώνει ότι «ο κ. Μητσοτάκης κρίνει προφανώς εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν κατανοεί ότι η κυβέρνησή μας νομοθετεί το αυτονόητο, όλοι οι Έλληνες πολίτες να συμμετέχουν ισότιμα και ανοιχτά στις διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου μέσω ΑΣΕΠ».

Το πρωϊ, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξαπέλυση Φραστική επίθεση στη ΝΔ για τη χθεσινή «αιφνιδιαστική» επίσκεψη στελεχών της στο ΑΣΕΠ και για τις αντιδράσεις της σε τροπολογία σχετικά με συμβασιούχους του Δημοσίου. Με αφορμή την επίσκεψη των βουλευτών της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά και Γιάννη Κεφαλογιάννη, στον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιχειρεί να τρομοκρατήσει τις ανεξάρτητες Αρχές και να παρέμβει στο έργο τους, ενώ αποδίδει τις αντιδράσεις της για την τροπολογία σε: «Εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».

Η πλήρης δήλωση της υπουργού είναι η εξής:

«H Νέα Δημοκρατία, μετά την προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη με αφορμή την υπόθεση Novartis, επιχειρεί τώρα να τρομοκρατήσει και τις Ανεξάρτητες Αρχές.

Με μια πρωτοφανή στα χρονικά ενέργεια, κλιμάκιο της ΝΔ πραγματοποίησε χθες αιφνιδιαστική επίσκεψη στην έδρα του ΑΣΕΠ, ενέργεια που συνιστά ευθεία και ωμή παρέμβαση στο έργο της Αρχής, αλλά και επιχείρηση απομείωσης του κύρους της.

Στην ΝΔ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ούτε “διαμηνύεται”, αλλά και ούτε “υπενθυμίζεται” στις συνταγματικά κατοχυρωμένες ανεξάρτητες Αρχές ο ρόλος τους.

Η ΝΔ δημιουργεί θόρυβο και διασπείρει ψεύδη σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή και η οποία δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, δηλαδή και στους ήδη συμβασιούχους, να μπορούν ισότιμα και ανοιχτά να είναι υποψήφιοι σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου, πάντα μέσω ΑΣΕΠ και εντός του πλαισίου των συνταγματικών προβλέψεων.

Αλλά, αυτό είναι προφανές ότι ενοχλεί την ΝΔ.

Την ενοχλεί ότι εμείς νομοθετούμε για την πρόσβαση όλων στο Δημόσιο και όχι μόνο της κομματικής τους επετηρίδας».