Γλυφάδα: 88χρονος πυροβόλησε τους ληστές του – Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του

Έναν κακοποιό που μαζί με συνεργό του μπήκε το πρωί της Δευτέρας 26-3-2018 στο σπίτι του πυροβόλησε και τραυμάτισε ηλικιωμένος στη Γλυφάδα.

Ειδικότερα, ο 88χρονος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του όταν ξαφνικά εμφανίστηκαν μπροστά του οι δύο δράστες, ένας 28χρονος Αλβανός και ένας 18χρονος Έλληνας.

Με την απειλή σωματικής βίας τον ανάγκασαν να μπει μέσα στο σπίτι, προκειμένου να τον ληστέψουν.

Τότε ο ηλικιωμένος πήρε ένα όπλο που είχε και πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 28χρονο, ο οποίος μαζί με τον συνεργό του πήγαν σε νοσοκομείο, όπου και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που τους αναζητούσαν.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 88χρονου που πυροβόλησε τους ληστές

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του 88χρονου που πυροβόλησε κατά των δύο κακοποιών που μπήκαν στο σπίτι του στη Γλυφάδα για να τον ληστέψουν.

Ο ηλικιωμένος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου καταβεβλημένος φέρεται να υποστήριξε πως πυροβόλησε κατά των δύο, φοβούμενος για την ζωή του και χωρίς να έχει πρόθεση να σκοτώσει.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας άσκησε διωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα), παράνομη οπλοκατοχή, παράνομη οπλοχρησία και ψευδορκία.

Ποινική δίωξη για ληστεία ασκήθηκε παράλληλα και σε βάρος των δυο ληστών, ο ένας εκ των οποίων νοσηλεύεται, καθώς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι από τον 88χρονο.

Πρόκειται για έναν 28χρονο Αλβανικής υπηκοότητας και έναν 18χρονο Έλληνα. Και οι δύο συνελήφθησαν στο νοσοκομείο όπου πήγαν για τις πρώτες βοήθειες μετά το περιστατικό με τον ηλικιωμένο. Όλοι οι κατηγορούμενοι θα οδηγηθούν και θα απολογηθούν σε ανακριτή.