Γρ.Προϋπολογισμού Βουλής: Δεν υπάρχουν πλήρη στοιχεία για την πορεία του Α’ 3μηνου 2017

Δεν υπάρχουν τα πλήρη στοιχεία του πρώτου τριμήνου για να γίνει σωστή αξιολόγηση των οικονομικών δεδομένων, αναφέρει το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, σχετικά με δημοσιεύματα που εμφανίζουν αναλυτές του, να εκτιμούν ότι ο στόχος για ανάπτυξη 2,7% φέτος έχει ήδη εγκαταλειφθεί και ότι στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς είναι πολύ πιθανό να ενταθεί η ύφεση που καταγράφηκε στο τέλος τους έτους.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αναφέρει χαρακτηριστικά ότι:

Πρώτον: Δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή τα πλήρη στοιχεία σχετικά με την πορεία του πρώτου τριμήνου του 2017 προκειμένου να υπάρξουν σχετικές εκτιμήσεις.

Δεύτερον: Η εκτίμηση του Γραφείου θα αποτυπωθεί, επισήμως, στην Τριμηνιαία Έκθεση που θα δημοσιοποιηθεί περί τα τέλη Απριλίου και αφού προηγηθεί η αξιολόγηση του συνόλου των απαραίτητων δεδομένων.

Τρίτον: Οι όποιες ανακοινώσεις, εκτιμήσεις και αναφορές σχετικά με την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, εκ μέρους του Γραφείου, γίνονται πάντα μόνο μέσω του επικεφαλής και των μελών της Επιστημονικής Επιτροπής του Γραφείου.