Δεύτερο κρησφύγετο του 29χρονου στα Εξάρχεια – Βρέθηκε DNA του στον φάκελο για Παπαδήμο

Δεύτερο κρησφύγετο, το οποίο είχε νοικιάσει προσωρινά ο 29χρονος Κωνσταντίνος Γιατζόγλου, που συνελήφθη για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων, εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στα Εξάρχεια.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Γιατζόγλου είχε νοικιάσει το διαμέρισμα μέσω ίντερνετ, για πέντε μέρες και συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 26 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Σε νομότυπη έρευνα που έγινε σήμερα το πρωί στο διαμέρισμα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, κινητό τηλέφωνο και είδη ρουχισμού.

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως ο 29χρονος νοίκιασε προσωρινά και βιαστικά το διαμέρισμα, για να μεταφέρει τον οπλισμό και τα άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν στην κατοχή του, από το κρησφύγετο της οδού Αλκαμένους, έξω από το οποίο συνελήφθη.

Τα ανευρεθέντα μεταφέρθηκαν στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εξέταση. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο το απόγευμα ο 29χρονος που συνελήφθη για τα «τρομοδέματα»

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα ζήτησε και έλαβε ο 29χρονος κατηγορούμενος για την αποστολή “τρομοδεμάτων” ως μέλος της οργάνωσης “Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς”, από τον Εφέτη Ειδικό Ανακριτή για θέματα τρομοκρατίας.

Ο Εφέτης εξέδωσε διάταξη την οποία επέδωσε στους συνηγόρους του νεαρού για την λήψη DNA, διαδικασία για την οποία ζήτησαν πέντε ημέρες ώστε να ορίσουν πραγματογνώμονα. Οι συνήγοροι ζήτησαν στο μεσοδιάστημα να μην ληφθεί δείγμα από το νεαρό χωρίς την συναίνεση του.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον συνήγορο τού κατηγορούμενου Φραγκίσκο Ραγκούση, ο 29χρονος αρνείται τη συμμετοχή του στην οργάνωση ΣΠΦ.

Αύριο ο 29χρονος αναμένεται να απολογηθεί στις 12 το μεσημέρι ενώπιον του πρώτου τακτικού ανακριτή για τα ευρήματα που εντοπίστηκαν κατά τη σύλληψή του.

Το γενετικό υλικό του 29χρονου ταυτίζεται με τον παγιδευμένο φάκελο που απεστάλη στον Λ. Παπαδήμο

Το γενετικό υλικό (Dna) του 29χρονου ταυτίζεται, σύμφωνα με την αστυνομία, με τον παγιδευμένο, με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, φάκελο που απεστάλη στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, καθώς και σε έναν από τους οκτώ φακέλους, που ήταν επίσης παγιδευμένοι με εκρηκτικό μηχανισμό και οι οποίοι εντοπίστηκαν, στις 20 Μαρτίου 2017, στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής και είχαν ως παραλήπτες πρόσωπα ευρωπαϊκών και διεθνών Οργανισμών.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Ανακοινώνεται ότι το σύνολο των αντικειμένων-πειστηρίων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια των ερευνών για τη συγκεκριμένη υπόθεση, απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για εργαστηριακές εξετάσεις.

Μέχρι στιγμής, από τις εργαστηριακές εξετάσεις έχουν προκύψει τα ακόλουθα:

Σε πειστήρια που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια σωματικής έρευνας στον 29χρονο συλληφθέντα και ειδικότερα σε συσκευή αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων (USB) και σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, ανιχνεύθηκε ένας κύριος γενετικός τύπος ατόμου.

Τα στοιχεία του παραπάνω γενετικού τύπου εμπεριέχονται, ως κύρια, και στα μίγματα γενετικών υλικών που ανιχνεύθηκαν σε αντικείμενα-πειστήρια, που βρέθηκαν-κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια της ίδιας σωματικής έρευνας και συγκεκριμένα σε καπάκι μπουκαλιού και σε πορτοφόλι.

Θυμίζουμε ότι στη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας, φωτογραφιών κλπ στοιχείων που σχετίζονται με τη σύλληψη του 29χρονου το πρωί του Σαββάτου 28 Οκτωβρίου 2017 για τρομοκρατικές ενέργειες που αφορούν την αποστολή δεμάτων με εκρηκτικούς μηχανισμούς στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε αξιωματούχους στο εξωτερικό, όπως τον τέως γερμανό υπουργό οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 30 Οκτωβρίου 2017, η Ελληνική Αστυνομία.

Η ΕΛ. ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα και τα οκτώ πλαστά δελτία ταυτότητας που είχε στην κατοχή του την ώρα της σύλληψής του, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συλληφθείς είναι ο Κωνσταντίνος Γιατζόγλου του Αναστασίου και της Βάιας, ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Αυγούστου 1988 στο Μαρούσι Αττικής. Το γνήσιο δελτίο ταυτότητα έχει αριθμό ΑΙ-522726 και εκδόθηκε με τα πραγματικά στοιχεία τους στις 19 Ιανουαρίου 2011 από το Τμήμα Ασφαλείας Ελληνικού.

Ειδικότερα, σε συνέχεια των από 28 και 29 Οκτωβρίου Ανακοινώσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, που αφορούν στη σύλληψη 29χρονου ημεδαπού από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών:

α) τα στοιχεία ταυτότητας και η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα.

Πρόκειται για τον ΓΙΑΓΤΖΟΓΛΟΥ Κωνσταντίνο του Αναστασίου και της Βάιας, που γεννήθηκε την 19-08-1988 στο Μαρούσι Αττικής.