Mπλακ-άουτ στην Αττική (upd)

Σε έκρηξη στο δίκτυο υπερυψηλής τάσης της Παλλήνης οφείλονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης που εμφανίστηκαν σε περιοχές της Αττικής μετά τις 2 περίπου το μεσημέρι της Τετάρτης 22-8-2018, σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν πηγές του ΑΔΜΗΕ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε μια ώρα το αργότερο θα έχει αποκατασταθεί η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική (δηλαδή έως τις 16:30).

Από το μπλακ-άουτ επηρεάστηκαν πολλές περιοχές της Αττικής, όπως το κέντρο της Αθήνας, Χαλάνδρι, Μαρούσι, Γέρακας, Φάληρο, Ζωγράφου, Γλυφάδα κ.α.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, 17:00

Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση σε περιοχές της Αττικής.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος οι ενέργειες για την αντιμετώπιση της βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Ειδικότερα. αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στις μισές περιοχές που είχαν παρουσιάσει προβλήματα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Περιβάλλοντος που εκτιμά ότι η πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης προβλήματος αναμένεται εντός του επομένου διώρου.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται: «Ενημερώνουμε το καταναλωτικό κοινό ότι σήμερα στις 14:12, λόγω βλάβης σε διακόπτη του δικτύου διανομής στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Παλλήνης, υπήρξε απώλεια τροφοδότησης φορτίων που επηρέασε περιοχές της Αττικής. Οι ενέργειες για την αποκατάσταση της βλάβης ξεκίνησαν αμέσως με αποτέλεσμα οι μισές περιοχές να έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί. Εντός των επόμενων δύο ωρών, αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου».

To μπλακ άουτ προκλήθηκε από βλάβη στο κέντρο υπερυψηλής τάσης στην Παλλήνη και επηρεάζει τα Βόρεια προάστια, τα Νότια καθώς και περιοχές της Νοτιοανατολικής Αττικής.

Σύμφωνα με τον ΑΔΜΗΕ η βλάβη σημειώθηκε στις 14:12 και έχουν αρχίσει οι εργασίες για την αποκατάστασή της, ενώ εκτιμάται ότι η ομαλή ηλεκτροδότηση στην Αττική θα έχει αποκατασταθεί σε μία ώρα το αργότερο.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 90 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων από ανελκυστήρες, ενώ χάος επικρατούσε σε πολλούς δρόμους καθώς δεν λειτουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, το πρόβλημα της κίνησης των συρμών περιορίστηκε στο τμήμα από το σταθμό Πανεπιστήμιο έως το σταθμό Ηλιούπολης, ενώ κανονικά γινόταν η κυκλοφορία από Ανθούπολη έως Πανεπιστήμιο και από τον σταθμό Ηλιόπουλη έως Ελληνικό.

Κανονικά εκτελούνται επίσης τα δρομολόγια στη γραμμή 1 του Μετρό και η γραμμή 3 από την Αγία Μαρίνα έως το σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας και το Αεροδρόμιο, ωστόσο οι συρμοί δεν σταματούν στο Σύνταγμα.

Ηλεκτροδοτήθηκαν οι περισσότερες περιοχές της Αττικής

«Ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της βλάβης σε ό,τι αφορά το Δίκτυο Μεταφοράς. Η ομαλή ηλεκτροδότηση των περισσότερων περιοχών της Αττικής που επηρεάστηκαν έχει ήδη αποκατασταθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ.

«Στο αμέσως επόμενο διάστημα», προστίθεται, «αναμένεται η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στο σύνολο των περιοχών. Τα ακριβή αίτια του συμβάντος βρίσκονται υπό διερεύνηση και θα υπάρξει ενημέρωση στη συνέχεια».

«Ο ΑΔΜΗΕ ζητά συγγνώμη από τους πολίτες της Αττικής για την ταλαιπωρία που υπέστησαν εξαιτίας των διακοπών ρεύματος», καταλήγει η ανακοίνωση.