Διεθνή ΜΜΕ για την εισβολή Σαββίδη στο γήπεδο με όπλο

Αρκετές αναφορές στον διεθνή Τύπο για την εισβολή του οπλισμένου Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

“Αγώνας ποδοσφαίρου στην Ελλάδα διεκόπη καθώς ιδιοκτήτης ομάδας μπήκε στο γήπεδο με όπλο” αναφέρει ο Guardian.

Μια αμφισβητούμενη φάση στο τέλος του ματς της ελληνικής Σούπερ Λίγκας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ οδήγησε στην εισβολή του ιδιοκτήτη μιας εκ των δύο ομάδων που φαίνεται ότι έφερε πάνω του πιστόλι.

Ο Φερνάντο Βαρέλα σκόραρε στο 90ο λεπτό, κάτι που θα σήμαινε πως η φιλοξενούμενη ομάδα θα βρισκόταν πλέον στην τρίτη θέση και η ΑΕΚ στην πρώτη. Ο διαιτητής αποδέχθηκε στην αρχή το γκολ αλλά μετά θεώρησε ότι ήταν offside. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης μπήκε δύο φορές στο γήπεδο έχοντας την προστασία μπράβων.

Τη δεύτερη φορά που δεν φορούσε παλτό όπως συνέβη την πρώτη, ο Σαββίδης εμφανίζεται να έχει πάνω του πιστόλι και συγκεκριμένα πίσω στη ζώνη του. Στελέχη της ομάδας της ΑΕΚ ισχυρίζονται ότι ο Σαββίδης απείλησε τον διαιτητή προτού απομακρυνθεί ο ίδιος. Ο αγώνας διεκόπη και διατάχθηκε εκκένωση του γηπέδου. Μέσα σε όλη τη σύγχυση που επικράτησε υπάρχουν φήμες ότι ο διαιτητής ονόματι Γιώργος Κομίνης επέτρεψε τελικά το γκολ. Στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας ο αγώνας εμφανίζεται ισόπαλος 0-0 και επίσης ότι η ΑΕΚ είναι μπροστά με 55 πόντους, ο Ολυμπιακός δεύτερος με 53 και ο ΠΑΟΚ τρίτος με 50.

“Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης εισβάλλει σε γήπεδο κρατώντας πιστόλι λέγοντας σε διαιτητή: τελείωσες” αναφέρει η Sun.

“Ελλάδα: Ο πρόεδρος ομάδας ποδοσφαίρου μπαίνει στο γήπεδο με πιστόλι στη ζώνη” μεταδίδει το AFP.

“Διακοπή παιχνιδιού στη Θεσσαλονικη: Οπλισμένος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας εισβάλλει στο γήπεδο” αναφέρει το Spiegel.

“Εξοργισμένος πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας εισβάλλει οπλισμένος στο γήπεδο” αναφέρει η Suddeutsche Zeitung.