Καρτέρι θανάτου στον Βασίλη Στεφανάκο

Δολοφονική επίθεση με θύμα τον πρώην βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκο, 57 ετών, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει στο χώρο της νύχτας τις τελευταίες δεκαετίες, σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17-1-2018 στη Λεωφόρο Αθηνών 302 στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, δυο άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού, λευκού χρώματος, προσέγγισαν το αυτοκίνητο του 57χρονου και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσουν θανάσιμα. Οι δράστες διέφυγαν με μια κλεμένη λευκή μηχανή Tiger μέσω της Λεωφόρου Αθηνών, με κατεύθυνση προς Ασπρόπυργο και αναζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στεφανάκος συνήθιζε να συνοδεύεται από άτομα που αποτελούν την προσωπική του ασφάλεια, όμως την ώρα της δολοφονίας δεν βρισκόταν κανένας μαζί του.

Σημειώνεται ότι ο Βασίλης Στεφανάκος είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα από τις φύλακες, όπου εξέτισε πολυετή ποινή για σωρεία εγκληματικών ενεργειών, ενώ το όνομά του είχε συνδεθεί με τη λεγόμενη «ελληνική μαφία» και είχε καταδικαστεί για λαθρεμπόριο, προστασία και άλλες εγκληματικές πράξεις.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής που ερευνά την υπόθεση. Ταυτόχρονα γίνονται αναζητήσεις για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.