Δύο συλλήψεις για τα drone στο αεροδρόμιο Gatwick

Η αστυνομία του Σάσσεξ ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε σε δύο συλλήψεις που συνδέονται με το περιστατικό με τα drone που πετούσαν πάνω από το αεροδρόμιο Gatwick (Γκάτγουικ) του Λονδίνου προκαλώντας χάος στο δεύτερο μεγαλύτερο βρετανικό αερολιμένα.

Οι συλλήψεις έγιναν αργά την Παρασκευή, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου έκλεισε και πάλι τον διάδρομο απο-προσγειώσεων το βράδυ της Παρασκευής, μετά από αναφορές ότι θεάθηκε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος να πετάει από πάνω.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Το πρωί της Παρασκευής το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ, το οποίο έχει παραλύσει από προχθές Τετάρτη το βράδυ, μετά τον εντοπισμό μη επανδρωμένων τηλεκατευθυνόμενων αεροσκαφών (drones) που πετούσαν πάνω από αυτό, ανακοίνωσε ότι ξανανοίγει για έναν «περιορισμένο αριθμό» πτήσεων.

«Ο διάδρομος αποπροσγειώσεων του Γκάτγουικ μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και ένας περιορισμένος αριθμός αεροπλάνων προβλέπεται να απογειωθεί και να προσγειωθεί», ανακοίνωσαν στο Twitter οι αρχές του αεροδρομίου, καλώντας τους επιβάτες να επαληθεύσουν την πραγματοποίηση των πτήσεών τους επικοινωνώντας με την αεροπορική τους εταιρεία προτού μεταβούν στο αεροδρόμιο, καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν καθυστερήσεις ή ακυρώσεις πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα the Telegraph, ο δράστης πετούσε το drone γύρω από το κτίριο του αεροδρομίου και άναβε τα φώτα της συσκευής. Μια περιγραφή από αυτόπτες μάρτυρες του drone θα επιτρέψει σε ειδικούς να καθορίσουν το μοντέλο αυτού.