Ευρώπη σε Τραμπ: Αν θέλεις εμπορικό πόλεμο, θα τον έχεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε μια νέα προειδοποίηση προς τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ για τυχόν υποβολή δασμών στις εισαγωγές από την Ευρώπη υπογραμμίζοντας τον συνεχή κίνδυνο ενός διατλαντικού εμπορικού πολέμου.

Η ΕΕ εξαπέλυσε τα πυρά της σε όλη την αμερικανική ήπειρο όταν ο Τραμπ δήλωσε σε συνέντευξή του στο ITV ότι έχει «πολλά προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Ένωση» και ότι αυτό «μπορεί να εξελιχθεί σε κάτι πολύ μεγάλο.»

Η προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ακολουθεί επίσης την απόφαση του Trump την περασμένη εβδομάδα να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ηλιακών συλλεκτών (φωτοβολταϊκών πάνελ) και πλυντηρίων ρούχων από τις ΗΠΑ με βάση σπάνια χρησιμοποιούμενους κανόνες «διασφάλισης». Επιπλέον, έρχεται εν μέσω της συνεχιζόμενης απειλής από την Ουάσιγκτον να περιορίσει τις αμερικανικές αγορές ξένου χάλυβα και αλουμινίου για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να αντιδράσει γρήγορα και κατάλληλα σε περίπτωση που οι εξαγωγές μας επηρεαστούν από περιοριστικά εμπορικά μέτρα των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, εκπρόσωπος της Κομισιόν στις Βρυξέλλες. Αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω, λέγοντας ότι η άποψή του θα γίνει καλύτερα κατανοητή αν δεν το κάνει.