Εισβολή του ΠΑΜΕ στο Υπουργείο Εργασίας

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης 5-12-2017 στο υπουργείο Εργασίας όταν μέλη του ΠΑΜΕ εισέβαλαν στη στοά που βρίσκεται η είσοδος του υπουργείου, σπάζοντας τα στόρια που ήταν κατεβασμένα για λόγους ασφαλείας ενώ κατά την είσοδό τους αφαίρεσαν τα γράμματα που βρίσκονται πάνω από την είσοδο του υπουργείου.

Το ΠΑΜΕ λίγο πριν είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος αντιδρώντας στην τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για τη λήψη απόφασης απεργίας από τις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και η οποία απεσύρθη σήμερα.

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους για μαζική συμμετοχή στην απεργία της 14ης Δεκεμβρίου «ξεκαθαρίζοντας» ότι θα «πολεμήσει με όλες του τις δυνάμεις στους χώρους εργασίας ώστε να μην περάσει αυτή η μνημονιακή δέσμευση της κυβέρνησης».

Θυμίζουμε ότι κατατέθηκε χθες στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναφορικά με την προκήρυξη απεργιών, μετά από τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και οι θεσμοί. Η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας προβλέπει πως για την κήρυξη απεργίας απαιτείται το 50% των οικονομικά ενεργών μελών πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης. Υπενθυμίζεται πως με τον ισχύοντα νόμο απαιτούνταν μόλις το 20%.

Ειδικά, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης απεργίας. Ειδικότερα, απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δευτέρου (1/2) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».