επίθεση-κουτσούμπα-αλεξανδρούπολη-11-6-2017

Κάλεσμα προς τους στρατευμένους, αλλά και τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού απηύθηνε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας από την Αλεξανδρούπολη, προτρέποντας τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να αντισταθούν στις ΝΑΤΟϊκές επιταγές που τους στέλνουν σε αποστολές εκτός των ελληνικών συνόρων.

«Ορκιστήκατε να υπερασπίζετε τα σύνορα και τα συμφέροντα της Ελλάδας», είπε ο κος Κουτσούμπας καλώντας τους στρατευμένους να σκεφτούν ότι οι αποστολές του ΝΑΤΟ που τους βγάζουν εκτός Ελλάδας εξυπηρετούν τα συμφέροντα «των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Βέβαια, στις «ιμπεριαλιστικές δυνάμεις» ενέταξε τρόπον τινά και την Ελλάδα υπό τη σημερινή της κυβέρνηση, καθότι -κατά την εκτίμησή του- η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξυπηρετεί αυτά τα συμφέροντα που δεν είναι εθνικά.

«Είστε παιδιά του ελληνικού λαού» είπε σε άλλη αποστροφή του λόγου του ο κος Κουτσούμπας, ενώ, όλως τυχαίως όλα αυτά τα έλεγε υπό τους ήχους του στρατιωτικού αγήματος που παρήλαυνε στην παραλιακή λεωφόρο έχοντας μόλις τελειώσει την υποστολή της ελληνικής σημαίας από το κτίριο της Μεραρχίας.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ απασχόλησε μεγάλο μέρος της ομιλίας του κου Κουτσούμπα, ο οποίος πολλές φορές εξέφρασε τη θέση ότι όσο η χώρα παραμένει στη συμμαχία, τόσο περισσότερο τίθενται εν κινδύνω τα κυριαρχικά της δικαιώματα, φέροντας μάλιστα ως παράδειγμα και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ δεν αντιμετωπίζει το Αιγαίο ως σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας, αλλά ως πεδίο κοινής δράσης.

Ο κος Κουτσούμπας παρατήρησε ότι αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει καθώς η «αστική τάξη της Τουρκίας» εφαρμόζει επίσης ιμπεριαλιστική πολιτική και μάλιστα εις βάρος της Ελλάδας, η οποία συνεπικουρείται από το «εθνικιστικό θρησκευτικό παραλήρημα του προέδρου Ερντογάν», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στρέφοντας τα βέλη του προς τη Χρυσή Αυγή, κάλεσε τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού να την απεμπολήσουν από τους κόλπους τους, εξηγώντας αφενός ότι το συγκεκριμένο κόμμα εξυπηρετεί ναζιστικές λογικές και αφετέρου ότι υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές πρακτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της.

Εξέφρασε ακόμη την ανησυχία ότι γίνεται μία παρασκηνιακή διεργασία μετατροπής του Στρατού σε δύναμη καταστολής του πλήθους – αναφερόμενος μάλιστα και σε τρεις ασκήσεις που έχουν γίνει γι αυτό το σκοπό.

Στον αντίποδα όλων αυτών, ο γγ του ΚΚΕ εξέφρασε την άποψη ότι «η Θράκη και το Αιγαίο κινδυνεύουν» ενώ κατηγόρησε και τον Φρόντεξ για τον οποίο είπε ότι οι κυβερνήσεις τού παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα εντός της Ελλάδας.

Επιπροσθέτως, ο κος Κουτσούμπας παρατήρησε ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδα προσπαθούν να την εμπλέξουν στον «ανταγωνισμό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, οι οποίες επιχειρούν να ελέγξουν τους δρόμους της ενέργειας, τη διακίνηση του φυσικού αερίου, του πετρελαίου και του εμπορίου γενικότερα» – φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο και τη στάση του κομματος του στη σχεδιαζόμενη επένδυση του LNG στην Αλεξανδρούπολη.

Επί αυτών, πρόσθεσε ότι η «αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας είναι η νέα Μεγάλη Ιδέα» που προωθεί η κυβέρνηση, την οποία επιχείρησε να αποδομήσει δηλώνοντας πως αυτό δεν είναι εθνική στάση, αλλά προκύπτει από τη συνεργασία και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ. Ειρήσθω εν παρόδω, σημείωσε ότι στις (εκτός Ελλάδας) βάσεις του ΝΑΤΟ υπηρετούν οι «άριστοι των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων» ζητώντας να επιστρέψουν άμεσα στην Ελλάδα και να υπηρετήσουν τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, που είναι η διασφάλιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας και αποτελούν την πρωταρχική τους υποχρέωση.

Σχολιάζοντας την αξιολόγηση και την πολιτική στάση της κυβέρνησης, ο κος Κουτσούμπας την κατηγόρησε ότι «προσπαθεί να υποτάξει τη λαϊκή τάξη στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου» και κάλεσε την λαϊκή τάξη «να αποφασίσει ότι πρέπει να συγκρουστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση» επειδή «ποτέ η αύξηση των κερδών του μονοπωλίου δεν της εξασφάλισε ευημερία».

Κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι λειτουργεί όπως οι προκάτοχοι του, προσπαθώντας να επιβάλλει έναν εργασιακό μεσαίωνα υπηρετώντας τις επιταγές των δανειστών και συμμετέχοντας σε ένα «τουρλουμπούκι» που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους δανειστές, τους τραπεζίτες, αλλά όχι τη λαϊκή τάξη.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η «ελάφρυνση του χρέους» δεν συμβαίνει ακόμη επειδή αποτελεί καταστροφή του κεφαλαίου και η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να «μοιραστεί ο λαός αυτή τη χασούρα». Παρουσίασε δε ως δεδομένο ότι, ακόμα και αν η ελάφρυνση του χρέους επιτευχθεί, κανένα κονδύλιο δεν πρόκειται να διατεθεί υπέρ του λαού.

Υπό αυτό το πρίσμα, κάλεσε όλους τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που τον εμπιστεύτηκαν θεωρώντας τον ένα «αριστερό κόμμα» να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους και να στρέψουν το βλέμμα τους στο ΚΚΕ, το οποίο του χρόνου συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας.

«Θα νικήσουμε» είπε απερχόμενος της εκδήλωσης ο κος Κουτσούμπας, αφού προηγουμένως είχε προειδοποιήσει τους 153 βουλευτές που ψήφισαν το 4ο μνημόνιο, ότι εφεξής θα τους κυνηγά το μότο «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους» αφού δεν θα είναι ευπρόσδεκτοι πουθενά.

Η ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα στην πλατεία του Φάρου στην Αλεξανδρούπολη ήταν η κατάληξη μίας τριήμερης περιοδείας που πραγματοποίησε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη ξεκινώντας την Παρασκευή 09/06 από την Ξάνθη και με σταθμούς στους νομούς Καβάλας και Δράμας.