Εισαγγελική παρέμβαση για την επίθεση σε βάρος του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

Εντολή ποινικής έρευνας από εισαγγελικό λειτουργό για την επίθεση που δέχθηκε καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) πρώην ΑΣΟΕΕ, έδωσε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπουλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο καθηγητής είναι κατηγορούμενος για υπόθεση οικονομικής απάτης σε βάρος επενδυτών (πυραμίδας), όπως και για άλλη υπόθεση που αφορά σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι περίπου στη 1:30 μετά το μεσημέρι της Τρίτης, ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε στον χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και χτύπησε καθηγητή μπροστά στα μάτια των φοιτητών. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, όταν φοιτητές προσπάθησαν να προστατεύσουν τον καθηγητή τους ξυλοκοπήθηκαν και αυτοί.

Η Εισαγγελική εντολή για την επίθεση από δράστες κουκουλοφόρους κατά του καθηγητή της ΑΣΟΕΕ αφορά τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις. Σύμφωνα με την εντολή της Εισαγγελέως μεταξύ άλλων θα πρέπει να ερευνηθεί αν τελέστηκαν οι αξιόποινες πράξεις της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της παράνομης βίας.

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο καθηγητής σε μία πρώτη του προφορική κατάθεση υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρεις συναδέλφους του, με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία.

Παράλληλα, πηγές από το πανεπιστήμιο επισημαίνουν ότι οι εκκρεμείς υποθέσεις που είχε ο καθηγητής με τη Δικαιοσύνη ήταν σε γνώση των πρυτανικών αρχών, αλλά δεν υπήρχαν τελεσίδικες αποφάσεις, ενώ αστυνομικοί κύκλοι επιβεβαίωσαν ότι ο ίδιος ο καθηγητής αναφέρθηκε στην αντιδικία του με τους άλλους καθηγητές.

Φοιτητής κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο το σκηνικό της έντασης, σε βίντεο που δημοσιοποίησε στα social media.