Επίθεση αναρχικών με σφυριά σε καταστήματα στην Πατησίων (upd)

Ζημιές σε περισσότερα από 10 εμπορικά καταστήματα προκάλεσαν άγνωστοι λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευής 2-3-2018, μετά από «καταδρομική» επίθεση με σφυριά στην οδό Πατησίων, στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Συγκεκριμένα ομάδες δεκάδων αναρχικών επιτέθηκαν σε καταστήματα που βρίσκονται σε ακτίνα δεκάδων μέτρων από την ΑΣΟΕΕ προκαλώντας φθορές. Ζημιές προκάλεσαν και σε τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ. Μετά την επίθεση οι άγνωστοι βρήκαν καταφύγιο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο (ΑΣΟΕΕ). Η ομάδα των αντιεξουσιαστών χρησιμοποίησε για τις επιθέσεις πέτρες, καδρόνια και λοστούς.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, 12:54

Σημειώνεται ότι αργά χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις με βόμβες μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Τοσίτσα. Από τις επιθέσεις δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ η αστυνομία δεν προχώρησε σε προσαγωγές.

Εν τω μεταξύ, την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσε η νέα επίθεση που έγινε στο κέντρο της Αθήνας από ομάδα αντιεξουσιαστών.
Με αφορμή την καταδρομική επίθεση, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα.

Μετά την επιδρομή η ομάδα των νεαρών φέρεται να βρήκε εν νέου καταφύγιο στην ΑΣΟΕΕ όπου η είσοδός τους στο πανεπιστήμιο προκάλεσε πανικό μεταξύ των φοιτητών.

Από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1. Απαντώντας δε στα όσα είπαν οι συνδικαλιστές της αστυνομίας, που υποστηρίζουν ότι το νέο σώμα δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει γιατί με το ζόρι θα στελεχωθεί από 40 αστυνομικούς, τόνισε ότι «αν δεν μπορεί η Υπηρεσία να βρει τους 200 επιπλέον αστυνομικούς που χρειάζεται η Αθήνα θα τους ξετρυπώσω εγώ σε όλη την Ελλάδα όπου κι αν βρίσκονται.

Μίλησε με σκληρή γλώσσα για τους συνδικαλιστές της αστυνομίας, καλώντας τους «να μην ασχολούνται με τα επιχειρησιακά ζητήματα και να μην κάνουν εργολαβίες σε κόμματα και ρουσφέτια στους συναδέλφους τους, ζητώντας να μετατεθούν από την Αθήνα στην Επαρχία. Δεν μπορεί να μιλάνε για επιχειρησιακά θέματα συνδικαλιστές που δεν έχουν φορέσει ποτέ στολή».