Επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι: “Ανείπωτη θλίψη, απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν τη μάχη”

“Επισκέφθηκα σήμερα το τόπο της τραγωδίας. Συνομίλησα με πολίτες, μηχανικούς, στρατιώτες, πυροσβέστες και εθελοντές. Ανείπωτη θλίψη μα και απέραντος σεβασμός σε όσους έδωσαν την άνιση μάχη με τις φλόγες και τώρα δίνουν τη μάχη της αποκατάστασης”, έγραψε στο twitter μετά την επίσκεψή του στο Μάτι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Μία εβδομάδα μετά την τραγωδία, ο κ. Τσίπρας συνομίλησε με κλιμάκια της Πυροσβεστικής και του Στρατού που βρίσκονται στην περιοχή.

Επίσης, συνομίλησε με μηχανικούς και εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά και με κάποιους πολίτες.

https://pbs.twimg.com/media/DjVnZzlWwAAMlNU.jpg

Όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε την Αργυρή Ακτή, το Ρέμα στο Κόκκινο Λιμανάκι και το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής και του Στρατού στο Λεωφορείο Όλυμπος. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συνομίλησε με πολίτες, πυροσβέστες και στρατιώτες, τους μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών  και τους εργαζόμενους που παραμένουν στην περιοχή για την ολοκλήρωση της καταγραφής των κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές. Επίσης,  ενημερώθηκε για την κατάσταση από τον υπαρχηγό της Πυροσβεστικής, κ. Αναγνωστάκη..

https://pbs.twimg.com/media/DjVnZ1tXsAAWf1Q.jpg

Εν τω μεταξύ, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, κ. Γιώργος Μαθιόπουλος, μιλώντας σε εκπομπή του ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας 30-7-2018 δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τους αρμοδίους «η ενημέρωση ήταν ότι υπήρχαν ήδη πάνω από 10 νεκροί, σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε στο συντονιστικό του ΕΚΑΒ. Οι πάντες ήξεραν ότι υπάρχει ο πρώτος νεκρός και από εκεί και πέρα μέχρι τις 00:00 δεχόμασταν κλήσεις ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες».

«Επρόκειτο για τραγική κατάσταση. Τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαμε να επέμβουμε γιατί υπήρχε η φωτιά. «Από την ώρα που ξεκινήσαμε να παραλαμβάνουμε νεκρούς, δηλαδή περίπου από τις 21:50 μέχρι τις 22:30, (είχαμε λάβει ήδη τέσσερις) σταματήσαμε να παραλαμβάνουμε τους νεκρούς γιατί από ότι φαίνεται ενεργοποιήθηκε το σχέδιο διαχείρισης ανθρώπινων απωλειών και ταυτοποίησης. Οταν ενεργοποιείτε αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περισσότεροι νεκροί», δήλωσε.

«Αυτό σημαίνει ότι από αυτό το σημείο και μετά – δηλαδή από τις 11 παρά – ήξεραν ότι υπάρχουν πολλές απώλειες», επισημαίνει ο κ. Μαθιόπουλος.

«Από τη φωτιά στην Κινέτα θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί όλοι οι μηχανισμοί και στα συντονιστικά κέντρα, αστυνομία, πυροσβεστική και ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι στη φωτιά στο Βουτζά. Πιστεύω ότι τέτοιος συντονισμός δεν είχε γίνει», κατέληξε ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ.