Επεισόδια στον Βόλο πριν τον τελικό ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Επεισόδια σημειώθηκαν στον Βόλο το απόγευμα του Σαββάτου 6-5-2017, πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Μερίδα οπαδών της ΑΕΚ επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και φυσικά αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή 7 Μαϊου 2017, 12:45

Ένα άτομο νοσηλεύεται με τραύματα στο θώρακα, αλλά εκτός κινδύνου, στο τοπικό νοσοκομείο του Βόλου. Συνολικά, έντεκα άτομα διακομίσθηκαν, αλλά μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών, τα δέκα από αυτά αποχώρησαν.

Φωτιά άναψαν καίγοντας πλαστικά καθίσματα οι οπαδοί της ΑΕΚ, λίγα λεπτά  πριν από την καθορισμένη έναρξη του τελικού του Κυπέλλου στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Ειδικότερα, μάχες «σώμα με σώμα» εξελίχθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 6-5-2017 μέσα και έξω από το Πανθεσσαλικό Στάδιο, μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, μιάμιση ώρα πριν την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας. Αυτό υποχρέωσε τις περισσότερες από 30 διμοιρίες των ΜΑΤ  να κάνουν ευρεία χρήση δακρυγόνων και να εκκενώσουν τμήμα της κερκίδας.

Ένας από τους λόγους που προκάλεσε την ένταση, ήταν η προσπάθεια φιλάθλων να εισέλθουν στο γήπεδο, χωρίς να διαθέτουν εισιτήρια.
Τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων κορυφώθηκαν στην αερογέφυρα που ενώνει εξέδρες του σταδίου.

Νωρίτερα, μερίδα οπαδών της Ένωσης επιχείρησε να σπάσει τον κλοιό της Αστυνομίας και να εισέλθει χωρίς εισιτήριο στον περιβάλλοντα χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και φυσικά αυτό προκάλεσε την αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε χρήση δακρυγόνων και φωτοβολίδων κρότου-λάμψης, ενώ ακολούθησε, μέσα σε μια αποπνικτική ατμόσφαιρα, κυνηγητό στους γύρω δρόμους και πετροπόλεμος.

Ασθενοφόρα εκτός γηπέδου είχαν επιστρατευτεί για την παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ οι αρμόδιοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου και της ΕΠΟ συσκέπτονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που δεν ήταν και έκπληξη με δεδομένο τι έχει συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις από προηγούμενους τελικούς.

Η «νύχτα έγινε ημέρα» στο Λευκό Πύργο

Με τους ποδοσφαιριστές στην οροφή του λεωφορείου της ΠΑΕ, ανάβοντας πυρσούς και τραγουδώντας συνθήματα, τους Βλάνταν Ιβιτς, Ιβάν Σαββίδη στις πρώτες θέσεις του οχήματος και οπαδούς της ομάδας να παραληρούν, έφτασε στις 04.30 τα ξημερώματα της Κυριακής (5/7) στη Θεσσαλονίκη, από τον Βόλο, μετά την επικράτηση στο φετινό τελικό για το Κύπελλο Ελλάδας, επί της ΑΕΚ (2-1), ο ΠΑΟΚ.

Η νύχτα έγινε κυριολεκτικά – μέρα, από δεκάδες πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της συμπρωτεύουσας, με την αποστολή των «ασπρόμαυρων» να συνοδεύεται από τους χιλιάδες υποστηρικτές του συλλόγου από την αρχή της Λεωφόρου Νίκης, μέχρι το Λευκό Πύργο (όπου κορυφώθηκε το πανηγυρικό κλίμα), ως το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς». Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου οι οπαδοί του ΠΑΟΚ παρέμειναν για αρκετή ώρα, με «θερμές» εκδηλώσεις, χωρίς, ωστόσο, η ομάδα να βρίσκεται εκεί.