Επεισόδια στο Σύνταγμα – Φωτιά σε φυλάκιο του Αγνωστου Στρατιώτη

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη το βράδυ της Πέμπτης 18/5/2017 μπροστά στη Βουλή όταν ομάδα κουκουλοφόρων εισήλθε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και προσπάθησε να εισέλθει στο προαύλιο της Βουλής, πετώντας πέτρες και βόμβες μολότωφ. Οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Tα επεισόδια συνεχίζονται μπροστά στη Βουλή και ομάδα κουκουλοφόρων που προσπαθεί να περάσει στο προαύλιο της Βουλής, στο ύψος του Άγνωστου Στρατιώτη πετάει πέτρες, βόμβες μολοτωφ και φωτοβολίδες στις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες τους απωθούν με χρήση χημικών.

Νωρίτερα, συγκέντρωση πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστικοί φορείς, οργανώσεις της Αριστεράς και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου, διαμαρτυρόμενοι για το νέο πολυνομοσχέδιο που τίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή.

Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων συγκεντρώθηκε στην Ερμού και πραγματοποίησε πορεία μέχρι τη Βουλή. «H χθεσινή απεργία και η σημερινή κινητοποίηση να είναι αρχή αγώνων διαρκείας μέχρι την κατάργηση των μνημονίων, την ανατροπή των πολιτικών τους εκφραστών, την έξοδο από το σφαγείο της Ε.Ε.» κάλεσαν τους εργαζομένους τα σωματεία.

Σε συγκέντρωση-συναυλία καλεί και η Λαϊκή Ενότητα, στηρίζοντας την πρωτοβουλία του Μίκη Θεοδωράκη και άλλων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης και επισημαίνοντας ότι το σημερινό συλλαλητήριο «θα είναι η αγωνιστική συνέχεια της σημερινής πανεργατικής απεργίας και μπορεί και πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για ένα νέο κύκλο νικηφόρων αγώνων για την ανατροπή όλων την μνημονίων νέων και παλιών».