Επιστροφή Χιμένεθ στη ΑΕΚ (upd)

Ήταν δεδομένο πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα αποτελούσε υποψήφιο διάδοχο του Μαρίνου Ουζουνίδη. Από τη στιγμή που ο Ισπανός είναι χωρίς δουλειά, κανείς δεν αμφέβαλε ότι η ΑΕΚ θα έκανε κίνηση για μια νέα -τρίτη- συνεργασία. Ο Χιμένεθ αναμένεται εντός της ημέρας στην Αθήνα, για μια διαδικασία την οποία θα περάσει για τρίτη φορά στη ζωή του: τη διευθέτηση των λεπτομερειών και την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ!

Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2018 έρχεται ξανά στην Ένωση, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν, αλλά και του αμέσως προηγούμενου τίτλου της, του κυπέλλου του 2011. Αυτός θα είναι κι ο άμεσος στόχος του, αρχής γενομένης από την Πέμπτη (7/2) και τον προημιτελικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.

Όπως και να έχει, πάντως, οι επόμενες ώρες αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλα όσα διαδραματίζονται στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο, τις πρώτες ώρες του «διαζυγίου» με τον Μαρίνο Ουζουνίδη.

Την πρώτη φορά ο Χιμένεθ έμεινε στην ΑΕΚ για ακριβώς έναν χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2010 έως τον Οκτώβριο του 2011, ενώ τη δεύτερη επιστρατεύθηκε ξανά ως λύση άμεσης ανάγκης μετά την εφιαλτική εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα στα τέλη του 2016. Ανέλαβε στις 19 Ιανουαρίου του 2017, έμεινε έως το τέλος της σεζόν 2017/2018 και προς γενική έκπληξη αποχαιρέτησε για προσωπικούς λόγους τον σύλλογο, τον Μάιο του 2018.

Δεν υπάρχει χρονιά χωρίς επιτυχημένο πρόσημο, αφού το 2011 πανηγύρισε το κύπελλο, το 2017 έφτασε έως τον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ στον τελικό του Βόλου, ενώ πήρε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή στους προκριματικούς του Champions League.

Η σεζόν των θαυμάτων, 2017/18, ξεκίνησε με τον αποκλεισμό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους προκριματικούς του Champions League, όμως ακολούθησε η πρόκριση στους ομίλους, η πορεία και το αήττητο 10 αγώνων στο Europa League, η πρόκριση στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και φυσικά η κατάκτηση του τίτλου της Super League για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Πικρή ήταν η ύστατη «γεύση», αφού το τελευταίο ματς του 55χρονου Χιμένεθ στον κιτρινόμαυρο πάγκο ήταν η ήττα 2-0 από τον ΠΑΟΚ στον τελικό κυπέλλου.

Συνολικά ο Ισπανός προπονητής έχει καθοδηγήσει την ΑΕΚ σε 129 αγώνες στις δύο θητείες του με απολογισμό 72 νίκες, 29 ισοπαλίες και 28 ήττες. Χρειάζεται ακόμα τέσσερα ματς για να γίνει ο τρίτος μακροβιότερος προπονητής της ομάδας, ξεπερνώντας τον Φερνάντο Σάντος ο οποίος έχει 132 αγώνες (82-26-24) στις δύο θητείες του στον πάγκο της ομάδας. Δεύτερος είναι ο Μπράνκο Στάνκοβιτς (1968-1973) με 187 ματς, ενώ φυσικά για τον πρώτο δεν γίνεται λόγος, καθώς ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έχει ξεπεράσει τους 450 αγώνες…

Ο Χιμένεθ έχει 85 ματς στη Super League (κανονική σεζόν και play offs), 20 στην Ευρώπη και 24 στο κύπελλο Ελλάδας, όπου έχει τρεις συμμετοχές σε τελικό και ένα τρόπαιο.

Στο μεταξύ, για πρώτη φορά επιβεβαιώνεται μέσα από το ρεπορτάζ, ότι η ΑΕΚ και ο Αντρέ Σιμόες έχουν έλθει ξανά κοντά τις τελευταίες ημέρες. Έγινε και χθες το βράδυ ένα ραντεβού και ο Πορτογάλος διάκειται θετικά ως προς το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του που εκπνέει στις 30 Ιουνίου.

Στα Σπάτα Ουζουνίδης

Η ώρα του αποχαιρετισμού ανάμεσα στον Μαρίνο Ουζουνίδη και τους παίκτες της ΑΕΚ έφτασε. Μετά από «συμβίωση» επτά μηνών και αξέχαστα ταξίδια σε πέντε ευρωπαϊκές μεγαλουπόλεις, ο 50χρονος τεχνικός βρέθηκε στις εγκαταστάσεις των Σπάτων για να πει «αντίο» στους ποδοσφαιριστές, μαζί με τους συνεργάτες του, τον βοηθό του Χριστόφορο Κόλα και τους γυμναστές Γιάγκου και Αρματά. Όλοι τους θα αποτελέσουν παρελθόν, καθώς ο νέος προπονητής θα έχει μαζί του το δικό του επιτελείο.

Η σημερινή προπόνηση διεξήχθη υπό τις οδηγίες του Νίκου Παναγιωτάρα με γυμναστή το Νίκο Πανουργιά.