Έρευνα Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για Folli Follie – Στο limit down ξανά η μετοχή (upd)

Νέες μεγάλες απώλειες (-29,98%) κατέγραψε και τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018 η μετοχή της Folli Follie καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεση της διοίκησης της εταιρείας με το επενδυτικό κεφάλαιο QCM, με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ζητά ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Η μετοχή έκλεισε ξανά στο limit down στα 7,520 ευρώ και απώλεσε κεφαλαιοποίηση ύψους 504 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο μόλις ημέρες.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, 20:15

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αφορμή την έκθεση του επενδυτικού κεφαλαίου Quintessential Capital Management για την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρεία Folli Follie ΑΒΕΕ (FFG), τις τρεις σχετικές ανακοινώσεις της τελευταίας και της επίπτωσης που είχε η ως άνω έκθεση στην τιμή της μετοχής της FFG την Παρασκευή 4/5/2018, και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της χρηματιστηριακής αγοράς εν γένει αλλά και την προστασία των συναλλασσόμενων σε αυτήν, ανακοινώνει τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει:

1. Θα ζητήσει από την εισηγμένη εταιρεία, να προβεί σε πρόσθετο ανεξάρτητο έλεγχο στοιχείων των ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεών της για την χρήση 2017, από αναγνωρισμένη διεθνή ελεγκτική εταιρεία, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας της FFG προέρχεται εκτός Ελλάδος. Ως προς τον ανεξάρτητο έλεγχο θα τεθεί σαφές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης, για τα δε αποτελέσματά του, θα υπάρξει ανακοίνωση στο επενδυτικό κοινό.

2. Έχει ζητήσει από την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων, ως αρμόδιας Αρχής για τον έλεγχο των Ορκωτών Ελεγκτών-Λογιστών, να προβεί σε κατά προτεραιότητα ποιοτικό έλεγχο της εργασίας του ορκωτού ελεγκτή-λογιστή της FFG επί των οικονομικών της καταστάσεων, για την οικονομική χρήση 2017.

3. Θα ζητήσει από το επενδυτικό κεφάλαιο Quintessential Capital Management να προβεί σε αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στην ως άνω έκθεση, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία.

4. Όπως κατά πάγια πρακτική πράττει σε περιπτώσεις σημαντικής διακύμανσης κινητών αξιών εκδοτών, έχει ήδη ξεκινήσει διερεύνηση των συναλλαγών της μετοχής της FFG, περιλαμβανομένων και των ανοιχτών πωλήσεων επ’ αυτής, από την Παρασκευή 4/5/2018.

Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε την Κυριακή ο διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie, Τζώρτζης Κουτσολιούτσος. Όπως επισημαίνει σε δήλωσή του «με μεγάλη αγανάκτηση και θυμό αναφέρομαι στα γεγονότα που έχουν προκύψει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, ως αποτέλεσμα της άδικης επίθεσης που δέχεται το brand FOLLI FOLLIE και κατ’ επέκταση ο Όμιλος FF Group από ομάδα κερδοσκόπων, οι οποίοι βάσει οργανωμένου σχεδίου επέφεραν πλήγμα και ζημία στον Όμιλο και στους μετόχους του, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη».

Παρ’όλα αυτά, τη Δευτέρα 7-5-2018 η μετοχη της Folli Follie δέχθηκε νέες μεγάλες πιέσεις και έκλεισε τελικά στο -29,98% στα επίπεδα των 7,52 ευρώ από τα 15,70 ευρώ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Θυμίζουμε ότι η μετοχή της Folli Follie έκλεισε στο limit down (-29,99%) την Παρασκευή στο Χ.Α. και απετέλεσε το μεγάλο αρνητικό πρωταγωνιστή της συνεδρίασης, μετά από την έκθεση της Quintessential Capital Management, που σημείωσε πως ότι αφού εξετάσθηκαν τα μεγέθη της Folli Follie, υπάρχουν ανησυχίες για την ικανότητα της εταιρείας να απεικονίσει τα ακριβή στοιχεία της, οδεύει προς σοβαρά οικονομικά προβλήματα και εκφράζει την εκτίμηση ότι η μετοχή είναι υπερβολικά υπερτιμημένη.

Η Quintessential Capital Management ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνειά της και αμφισβητεί το δίκτυο και τις πωλήσεις του ομίλου στην Ασία.

Η Folli Follie με επιστολή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών τονίζει ότι το δημοσίευμα της Quintessential Capital Management είναι ανυπόστατο, ψευδές, συκοφαντικό και παραπλανητικό με άμεσο αποτέλεσμα τη ζημία των συμφερόντων της εταιρείας και των μετόχων της. Η εταιρεία έχει ήδη αναθέσει στους νομικούς συμβούλους της να κινηθούν με οποιοδήποτε τρόπο κρίνουν σκόπιμο προκειμένου να προασπίσουν τα δικαιώματα της εταιρείας και των μετόχων της. Παρόλα αυτά η μετοχή δεν «ξεκλείδωσε» από το limit down.