Ευρώπη ο Ατρόμητος, που νίκησε 1-0 την Ξάνθη

Την ευρωπαϊκή του συμμετοχή στη νέα αγωνιστική χρονιά εξασφάλισε από σήμερα ο Ατρόμητος. Οι Περιστεριώτες επικράτησαν με 1-0 της Ξάνθης για την 2η αγωνιστική και πλέον με 14 βαθμούς διαφορά από την Ξάνθη πέτυχαν το βασικό φετινό τους στόχο. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Ντάουντα στο 17′.

Το παιχνίδι δεν ήταν ποιοτικό και οι ευκαιρίες ήταν με το σταγονόμετρο. Στην πρώτη καλή φάση οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Στο 17′ ύστερα από μια ωραία ομαδική ενέργεια ο Ντάουντα με κεφαλιά έκανε το 1-0. Εξι λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσουν. Ο Γέντρισεκ έβγαλε έτοιμο γκολ στον Μπρίτο, ο οποίος δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία.

Στην επανάληψη ήταν η σειρά του Ατρόμητου να χάσει μια ευκαιρία που δεν χάνεται. Ο Καρασαλίδης μετά από εκτέλεση φάουλ βρέθηκε ένα μέτρο από την εστία, αλλά δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία μεγάλη ευκαιρία καταγράφηκε στο 86′ και ήταν και πάλι για τους γηπεδούχους. Ο Μπρούνο έκανε την προβολή από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Με το τελευταίο σφύριγμα του Τζοβάρα οι φίλοι του Ατρόμητου αποθέωσαν τους παίκτες τους για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

Κάρτες: Ντάουντα, Μπουσουλάτζιτς, Σάκιτς – Ντε Λούκας, Λισγάρας

Συνθέσεις:

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηϊσαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης,Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες (90+2′ Κυριακίδης), Σάκιτς, Βασιλακάκης (46′ Μάντσον), Ουάρντα, Ντάουντα (72′ Μπρούνο).

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (46′ Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71′ Λουσέρο), Φασίδης (55′ Φασίδης), Γέντρισεκ.