ΕΦΚΑ: Ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2018 (παράταση πληρωμής)

Με σημαντική καθυστέρηση αναρτήθηκαν το πρωί της Παρασκευής 29 Ιουνίου 2018 τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2018 των αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (www.efka.gov.gr). Όπως έγραψε το TheReport.gr, o ΕΦΚΑ έδωσε τελικά παράταση 7 ημερών (έως Παρασκευή 7 Ιουλίου 2018) για την πληρωμή των εισφορών Μαΐου 2018. [Για την εκτύπωση του ειδοποιητηρίου, επιλέξτε το link στο τέλος του άρθρου].

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 15:10

Παράταση προθεσμίας πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου 2018 Μη Μισθωτών Ασφαλισμένων

Ειδικότερα, ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 29-6-2018, ότι, παρατείνεται η προθεσμία καταβολής εισφορών Μαΐου 2018 των Αγροτών, Αυτοαπασχολούμενων και Ελευθέρων Επαγγελματιών έως την Παρασκευή 6-7-2018. Δικαιώματα και ευεργετήματα που συνδέονται με την καταβολή των εισφορών παραμένουν ενεργά μέχρι την ημερομηνία αυτή (ρυθμίσεις, ασφαλιστική ενημερότητα, ασφαλιστική ικανότητα).

Νωρίτερα, σε ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ ενημέρωσε  ότι οι ασφαλιστικές εισφορές Μαΐου 2018, που καταβάλλονται μέσω άμεσης χρέωσης Τραπεζικού Λογαριασμού (πάγια εντολή) θα εξοφληθούν την Δευτέρα 2-7-2018.

Οι ασφαλισμένοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο ΕΦΚΑ, www.efka.gov.gr, προκειμένου να πληροφορηθούν αναλυτικά για την εισφορά τους, να αντλήσουν την ταυτότητα πληρωμής ή να εκτυπώσουν το ειδοποιητήριο πληρωμής, δεδομένου ότι δεν θα πραγματοποιηθεί ταχυδρομική αποστολή.

Θυμίζουμε ότι τα ειδοποιητήρια ασφαλιστικών εισφορών Απριλίου 2018, αγροτών, αυτοαπασχολουμένων και ελεύθερων επαγγελματιών, αναρτήθηκαν την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ και η πληρωμή τους έληξε την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018. Να σημειωθεί ότι πλέον δεν γίνεται ταχυδρομική αποστολή των ειδοποιητηρίων.

Μπορείτε να εκτυπώσετε το ειδοποιητήριο ασφαλιστικών εισφορών επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο (link):