Τσακίρης: Το 60% των ασφαλισμένων έχει πληρώσει τις εισφορές στον ΕΦΚΑ

Σε ικανοποιητικό επίπεδο κινείται η πορεία των εσόδων από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, όπως εκτιμά ο υποδιοικητής του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), Δημήτρης Τσακίρης.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Τσακίρης επισήμανε ότι έχουν επιδοθεί 1.321.000 ειδοποιητήρια και περίπου το 60% των ασφαλισμένων έχει ήδη πληρώσει τις εισφορές του, ήτοι 772.000 μη μισθωτοί (αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι). Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη, η εισπραξιμότητα από την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών αγγίζει περίπου τα 154 με 155 εκατ. ευρώ. «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο ήδη από τον πρώτο μήνα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Μεταξύ άλλων, ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ διευκρινίζει ότι οι εισφορές είναι χαμηλότερες πλέον για το 80% των εισφερόντων, σε σχέση με αυτές που κατέβαλαν, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016.

Ερωτηθείς για την παράταση που δόθηκε για την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Τσακίρης απαντά ότι η παράταση δόθηκε, λόγω κάποιων αστοχιών, κυρίως, μηχανογραφικών, οι οποίες, ωστόσο, αποκαθίστανται. Παράλληλα, απέκλεισε ενδεχόμενη νέα παράταση, λέγοντας ότι ο χρόνος που δόθηκε ως παράταση, είναι επαρκής, για να βελτιωθούν και αυτές οι αστοχίες, που προέκυψαν.