Τραγωδία στον Εύοσμο: Τέσσερις μαθητές νεκροί σε τροχαίο δυστύχημα

Τροχαίο δυστύχημα με τέσσερις νεκρούς κι έναν τραυματία σημειώθηκε στις 3.30 τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Μαρτίου 2017 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν ηλικίας 17 ετών. Το τραγικό δυστύχημα έγινε λίγο μετά τις 3.30 τα ξημερώματα, όταν το Ι.Χ. αυτοκίνητο -άγνωστο γιατί- ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια σε περίφραξη.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη 28 Μαρτίου 2017, 18:10

Ειδικότερα, ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όπου τέσσερις νεαροί μαθητές έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ ένας ακόμη τραυματίστηκε σοβαρά και διακομίστηκε σε νοσοκομείο.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα της Τρίτης 28 Μαρτίου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας ακόμη 19χρονος, όπως επίσης δύο νεαρής ηλικίας άτομα, επίσης 17 ετών, ενώ και ο τραυματίας που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση είναι 17 ετών.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Διασωληνωμένος και σε καταστολή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ο νεαρός πολυτραυματίας

Σε πολύ σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ο πέμπτος επιβαίνων του μοιραίου αυτοκινήτου ο οποίος διεκομίσθη αμέσως μετά το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις φίλους του. Ο 17χρονος φέρει πολλαπλές κακώσεις, κατάγματα και αιμάτωμα στο θώρακα, ενώ βρίσκεται διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Ο 17χρονος είναι πολυτραυματίας, όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αναστάσιος Σπανός. “Ο νεαρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μας με πολλά τραύματα και σε πάρα πολύ σοβαρή κατάσταση. Έχει πολλαπλά κατάγματα, αιμοθώρακα, έγινε σχετική παροχέτευση με συσκευή bilaou. Νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, διασωληνωμένος και σε καταστολή” είπε ο κ. Σπανός τονίζοντας ότι “η κατάστασή του νεαρού ασθενούς δεν έχει σταθεροποιηθεί. Εκείνο που οι γιατροί επιθυμούν είναι να πετύχουν τη σταθεροποίηση της κατάσταση του. Αν δεν γίνει αυτό δεν είναι δυνατή καμία εκτίμηση”.

Πραγματογνωμοσύνη για το πολύνεκρο τροχαίο στον Εύοσμο ζήτησε η εισαγγελέας

Τεχνική πραγματογνωμοσύνη για να διερευνηθούν οι συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου που σημειώθηκε τα ξημερώματα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και στοίχισε τη ζωή σε τέσσερα νεαρά αγόρια, τρεις 17χρονους κι έναν 19χρονο, διέταξε η εισαγγελέας ποινικής δίωξης Ευαγγελία Καρανίκα. Στο πλαίσιο αυτό, η ίδια έδωσε εντολή να οριστεί πραγματογνώμονας που θα διενεργήσει τεχνικό έλεγχο στο μοιραίο αυτοκίνητο, ώστε το πόρισμα που θα συνταχθεί, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα της προανάκρισης την οποία διεξάγει το Α’ Τμήμα Τροχαίας Θεσσαλονίκης, να προσκομιστούν στις δικαστικές αρχές.

Τί λένε οι κάτοικοι της περιοχής για την τραγωδία και την παραβατικότητα των οδηγών

Για περισσότερο από μία ώρα οι πυροσβέστες προσπαθούσαν να βγάλουν από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου τους επιβάτες. “Τα ξημερώματα ήρθαν 4 ασθενοφόρα και 3 πυροσβεστικά οχήματα και για μία ώρα προσπαθούσαν να βγάλουν τους επιβάτες από το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο δεν γνωρίζονταν. Ήταν μια άμορφη μάζα. Τα συντρίμμια πετάχτηκαν πολλά μέτρα μακριά. Στο σημείο όλα τα αυτοκίνητα τρέχουν πάνω από το όριο ταχύτητας. Και στο παρελθόν έχουν γίνει σοβαρά ατυχήματα. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αστυνόμευση”, τόνισε ο Γιάννης Τσακμάς ο οποίος μένει ακριβώς απέναντι από το σημείο που έγινε το δυστύχημα.

“Είναι πολύ περίεργο ο τρόπος με τον οποίο έγινε το δυστύχημα. Είναι ένας επικίνδυνος δρόμος. Στο συγκεκριμένο σημείο που έγινε το δυστύχημα είναι μια ευθεία. Και όλοι καταλαβαίνουν ότι για να φύγει ένα αυτοκίνητο από την πορεία του θα πρέπει να τρέχει υπερβολικά. Πρέπει να υπάρξει διαγράμμιση, όπως και μεγαλύτερος έλεγχος. Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει άλλα θύματα. Κάθε μέρα μέχρι και τις 11 που είμαι στα γηπεδάκια βλέπουν πολλά τα μάτια μου”, ο ιδιοκτήτης των γηπέδων, στον τοίχο των οποίων σταμάτησε την πορεία του το μοιραίο αυτοκίνητο, Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

“Το αυτοκίνητο πρέπει να έτρεχε πάρα πολύ. Δεν εξηγείται αλλιώς το μοιραίο αποτέλεσμα. Είναι επικίνδυνος δρόμος και όλοι οι οδηγοί τρέχουν άνω του ορίου. Είμαι συγκλονισμένος από το δυστύχημα”, ανέφερε ο κος Γιώργος.

Να σημειώσουμε ότι από το πρωί στην Οδό Αναγεννήσεως όπου τα ξημερώματα έχασαν τη ζωή τους 4 άτομα πραγματοποιούνται από τον Τροχαία Θεσσαλονίκης έλεγχοι για υπερβολική ταχύτητα. Και σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπήρξε μεγάλη παραβατικότητα.