Τραγωδία στο Ηράκλειο: Στον ανακριτή ο 34χρονος που έπνιξε τον πατέρα του

Σε οικογενειακή τραγωδία εξελίχθηκε ο διαπληκτισμός που είχαν το αργά το βράδυ των Χριστουγέννων ένας 34χρoνος και ο 61χρoνος πατέρας του στην περιοχή της Φορτέτζας στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο 34χρoνος έκλεισε το στόμα και τη μύτη του πατέρα του με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του από ασφυξία.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, 12:00

Το περιστατικό συνέβη μια ώρα μετά τα μεσάνυκτα μέσα στο σπίτι που έμεναν θύτης και θύμα στην περιοχή της Φορτέτζας.

Στο σημείο έφτασε άμεσα η αστυνομία που συνέλαβε τον δράστη, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Ηρακλείου.

Σήμερα ο 34χρονος θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ανακριτικές αρχές. Κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται στην απολογία του να περιγράψει τα όσα έγιναν το μοιραίο βράδυ και να ρίξει φως στις άγνωστες πτυχές της οικογενειακής τραγωδίας.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, ο κατηγορούμενος βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ ακόμα και αρκετές ώρες μετά την πράξη του και δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει στους αστυνομικούς τι ακριβώς έγινε. Μάλιστα, κατά την μεταφορά του στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου, ήταν αρκετές οι φορές που ο ίδιος έλεγε ασυναρτησίες για το τι ακριβώς είχε συμβεί, δημιουργώντας την εντύπωση ότι δεν είχε συνειδητοποιήσει την πράξη του.

Τελικά ομολόγησε το έγκλημα, υποστηρίζοντας ότι ο πατέρας του φώναζε και εκείνος προσπάθησε να τον σταματήσει, κλείνοντας του το στόμα.

Σήμερα, γίνεται η κηδεία του 61χρονου πατέρα. Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στις 11 το πρωί από τον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Φορτέτσας.