Τη διπλωματική εκπροσώπηση της Αιγύπτου στο Κατάρ, αναλαμβάνει η Ελλάδα

Τη διπλωματική εκπροσώπηση της Δημοκρατίας της Αιγύπτου από την Πρεσβεία της χώρας μας στο Κατάρ, αναλαμβάνει η Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρας 5/6/2017 το Υπουργείο Εξωτερικών. Θυμίζουμε ότι νωρίτερα, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη και η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ κατηγορώντας αυτό το πλούσιο αραβικό κράτος του Κόλπου ότι υποστηρίζει την «τρομοκρατία».

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών:

«Κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών κ. Νίκου Κοτζιά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Hassan Shoukry, διατυπώθηκε, από αιγυπτιακής πλευράς, το αίτημα να αναλάβει η Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ντόχα τη διπλωματική εκπροσώπηση της φίλης Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στο Κατάρ.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων που διατηρεί η Ελλάδα με τον αραβικό κόσμο, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του.
Η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας».