η-μελάνια-πιο-δημοφιλής-από-ντόναλντ

Πιο δημοφιλής από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αποδεικνύεται η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Fox News.

Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, η οποία διενεργήθηκε μεταξύ 25 και 27 Ιουνίου, το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει θετική γνώμη για την πρώτη κυρία των ΗΠΑ, ποσοστό κατά 16% μεγαλύτερο σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν. Πάντως, 28% των ερωτηθέντων δήλωσε πως έχει αρνητική άποψη για τη Μελάνια Τραμπ, ενώ το 19% εμφανίζεται ουδέτερο απέναντι στην πρώτη κυρία των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Μελάνια παρά την αυξημένη δημοτικότητά της δεν έχει ακόμη πλησιάσει αυτήν της προκατόχου της Μισέλ Ομπάμα. Στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, η Μισέλ συγκέντρωνε το 73% των θετικών απόψεων των Αμερικανών και μόνο ένα 16% ήταν αρνητικό απέναντί της.

Σε ό,τι αφορά τον Αμερικανό πρόεδρο, οι θετικές γνώμες ανέρχονται σε 47%, ενώ το 51% δηλώνει πως έχει αρνητική εικόνα για τον κ. Τραμπ. Πάντως, τα ποσοστά του κ. Τραμπ εμφανίζονται βελτιωμένα σύμφωνα με το Fox News, καθώς η θετική ανταπόκριση του κοινού δεν είχε ξεπεράσει τους τελευταίους μήνες το 40%.

Περισσότερες αρνητικές απόψεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ (57%) συγκεντρώνει η αντίπαλός του στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, Χίλαρι Κλίντον, με μόλις το 40 %των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι τη «βλέπει» θετικά.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Fox News -ένα από τα λίγα μέσα ενημέρωσης για τα οποία έχει εκφραστεί κολακευτικά ο κ. Τραμπ- το 52% των ερωτηθέντων έχει θετική γνώμη για το υπό κατάργηση νομοσχέδιο για την υγεία Obamacare, ενώ το 46% αρνητική.