Θεσσαλονίκη: 5 τραυματίες από αμάξι που «μπούκαρε» σε καφετέρια στην Κάτω Τούμπα

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης τέσσερις θαμώνες καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια – κρεπερί) στην Κάτω Τούμπα που τραυματίστηκαν το βράδυ της Τρίτης 25/7/2017 όταν αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε γυναίκα, 31 ετών, ξέφυγε από την πορεία του και ακολουθώντας ανεξέλεγκτη πορεία «μπούκαρε» στο παραπάνω μαγαζί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, οι τέσσερις άνδρες, 51 έως 59 ετών, φέρουν ελαφρά τραύματα, ενώ σε νοσοκομείο διακομίστηκε και η οδηγός που επίσης είναι ελαφρά τραυματισμένη.

Το περιστατικό διαδραματίστηκε χθες στις 10.40 το βράδυ στην Κάτω Τούμπα. Εκείνη την στιγμή, το μαγαζί ήταν γεμάτο με κόσμο που παρακολουθούσε αγώνες ποδοσφαίρου των ελληνικών ομάδων στο Champions League. Τραυματίστηκαν συνολικά πέντε άτομα.  

Η νεαρή οδηγός, κάτω από συνθήκες που ερευνώνται, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο αρχικά «καβάλησε» το πεζοδρόμιο, με συνέπεια να μπει στην επιχείρηση-κρεπερί που βρίσκεται επί της οδού Μιχαήλ Χουρμούζη, όπου και ακινητοποιήθηκε. Στο σημείο, έφτασαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που μετέφεραν τους τραυματίες σε εφημερεύοντα νοσοκομεία της πόλης. Οι συνθήκες του ατυχήματος ερευνώνται από την αρμόδια αστυνομική Υπηρεσία.

“Βρισκόμασταν στο μαγαζί και βλέπαμε τον αγώνα. Εκεί που καθόμασταν ξαφνικά ακούσαμε έναν θόρυβο και είδαμε δίπλα μας ένα κόκκινο αυτοκίνητο. Πέσαμε κάτω. Ούτε που καταλάβαμε τί έγινε. Έσπασε γυαλί και μου έκοψε το πόδι. Ομως το κόψιμο είναι επιφανειακό”, τόνισε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9fm” o κ. Παγώνης και συνέχισε: “Δύο κύριοι ήταν σε άσχημη κατάσταση. Ακούσαμε μόνο θόρυβο, ούτε υπολογίσαμε τί ήταν. Λίγο πριν αλλάξαμε τραπέζι και αυτό μας έσωσε. Το αμάξι τον φίλο μου τον ακούμπησε λίγο. Τόσο κοντά ήταν. Η καφετέρια ήταν γεμάτη. Η γυναίκα οδηγός ήταν σοκαρισμένη”.

Από την άλλη ο ιδιοκτήτης της καφετέριας, κ. Παππάς τόνισε: “Επισκέφτηκα τις 2 τα ξημερώματα δύο τραυματίες. Ο ένας έφυγε δύο ώρες αργότερα. Ο άλλος είναι καλά, αλλά παραμένει στο ΑΧΕΠΑ. Ο τρίτος στο Γεννηματά είναι καλά. Κανείς δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος . Όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Το σοκ ήταν μεγάλο. Η οδηγός σοκαρίστηκε. Νωρίτερα πριν μπει στην καφετέρια καβάλησε δύο πεζοδρόμια. Ήταν άτυχη στιγμή”.