Θεσσαλονίκη: Διακοπές ρεύματος σήμερα Πέμπτη (upd)

Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζει “πολύ μεγάλο τμήμα του κέντρου της Θεσσαλονίκης”, λόγω της καταιγίδας που ξέσπασε νωρίτερα, καθώς 11 γραμμές μέσης τάσης βρίσκονταν εκτός λειτουργίας γύρω στις 2 το μεσημέρι, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας- Θράκης, Ιορδάνης Αμανατίδης.«Σχεδόν όλο το κέντρο της Θεσσαλονίκης έχει πρόβλημα. Έντεκα γραμμές μέσης τάσης είναι εκτός, καθώς πλημμύρισαν υποσταθμοί από νερά και λάσπες».

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είναι επί ποδός, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, για την οποία όμως «δεν υπάρχει ακριβής και πλήρης εικόνα» σχολίασε ο κ. Αμανατίδης ο οποίος επισήμανε ότι ο δρόμος της πλήρους αποκατάστασης θα είναι μακρύς.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, γιατί για να επανασυνδέσουμε το δίκτυο πρέπει να αντληθούν τα συσσωρευμένα ύδατα από τους υποσταθμούς. Πρέπει πρώτα η Πυροσβεστική να ολοκληρώσει το έργο της», σημείωσε ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Μακεδονίας Θράκης.

Προβλήματα σημειώνονται και στην υδροδότηση περιοχών του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας θολότητας, που φαίνεται πως προκάλεσε στο νερό η ισχυρή βροχόπτωση. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, το πρόβλημα υπολογίζεται ότι θα έχει αποκατασταθεί μεχρι τις 16.00. Χωρίς νερό έχουν μείνει και καταναλωτές στις οδούς Καππαδοκίας και Ιπποδρομίου στις Συκιές, αλλά η συγκεκριμένη διακοπή υδροδότησης εκτιμάται ότι δεν σχετίζεται με τα καιρικά φαινόμενα.

Ο ΔΕΔΔΗΕ για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Θεσσαλονίκη

Τις πρώτες βραδινές ώρες εκτιμάται ότι θα αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των βλαβών στην ηλεκτροδότηση που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας που έπληξε την πόλη, ανακοίνωσε απόψε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Λόγω της κακοκαιρίας και της εισροής υδάτων σε υπόγειους υποσταθμούς, τέθηκαν εκτός λειτουργίας 12 κύριες υπόγειες γραμμές Μέσης Τάσης στο κέντρο της πόλης. 

Μέχρι και αργά το απόγευμα, οι βασικές περιοχές που παραμένουν εκτός τάσης είναι από την  πλατεία Βαρδαρίου και τις αρχές της Εγνατίας οδού έως το Λιμάνι, σε τμήματα πέριξ των οδών Βενιζέλου & Ίωνος Δραγούμη κάτωθεν της Εγνατίας οδού, σε τμήματα  πέριξ της οδού Τσιμισκή στο ύψος της Εθνικής Αμύνης καθώς και σε τμήματα  πέριξ της οδού Μοναστηρίου πλησίον της πλατείας Βαρδαρίου.

Διακοπές ρεύματος είχε προγραμματίσει νωρίτερα ο ΔΕΔΔΗΕ για σήμερα Πέμπτη 10-5-2018 σε Δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Από τις 8:00:00 πμ έως 11:00:00 πμ διακοπή ρεύματος θα έχουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης οι περιοχές Λαδάδικα, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, Κατούνη, Πλατεία Εμπορίου Ολ. Διαμαντή Εδέσσης κτλ.

Από τις 8:00:00 πμ έως τις 12:30:00 μμ διακοπή ηλεκτροδότησης θα έχουν περιοχές στα Πεύκα του Δήμου Νεάπολης Συκεών καιι συγκεκριμένα στις περιοχές γύρω από την Λεωφόρο Παπανικολάου , σ/μ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ έως και το LIDL και πάνω από το δρόμο, στην εδυρύτερη περιοχή μεταξύ των οδών Αγ. Τριάδος, Παπάφη, Τοσίτσα, εκπ. ΔΕΛΑΣΑΛ κτλ.

Από τις 11:00:00 πμ έως τις 2:00:00 μμ, προβλήματα ηλεκτροδότησης θα έχουν περιοχές της Πολίχνης, στην περιοχή της Νικόπολης και στις οδούς Κερασούντος Μπελογιάννη, Σεφέρη, Κωνσταντινουπόλεως, Γ. Παπανδρέου κτλ.

Επίσης στην Πολίχνη, διακοπή ρεύματος από τις 2:30:00 μμ έως τις 3:00:00 μμ θα έχει η περιοχή Μαυρολέυκης Τέρμα, Σοχού, Βελέντζα, Ιάσωνος Κυβέλης, Πέλλης κτλ.