Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση εργαζομένων στους ΟΤΑ στο Grand Hotel

Ένταση επικράτησε το πρωί της Δευτέρας 25-9-2017 σε διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο “Grand Hotel”, στην οδό Μοναστηρίου, στη Θεσσαλονίκη. Εργαζόμενοι σε ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις, που πραγματοποιούσαν νωρίτερα παράσταση διαμαρτυρίας έξω από αυτό, μπήκαν στην αίθουσα κατά την έναρξη των εργασιών της διημερίδας και ζήτησαν την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων τους και τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Στους εργαζόμενους μίλησε η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, η οποία διευκρίνισε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν νομοθετεί, υπογράμμισε ότι ο ρόλος του είναι να ελέγχει τη συνταγματικότητα των νόμων, σημείωσε ότι οι επίτροποί του έχουν τη δυνατότητα να αποφαίνονται με βάση τη συνείδησή τους, τους νόμους και το Σύνταγμα, και επισήμανε ότι τα υπόλοιπα είναι ζήτημα πολιτικής τοποθέτησης που η ίδια δεν μπορεί να κάνει.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην αίθουσα οι εργαζόμενοι φώναζαν συνθήματα, ενώ αργότερα αποχώρησαν λέγοντας ότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα που έθεσαν θα επιστρέψουν αύριο στο ίδιο σημείο, κατά τη δεύτερη μέρα των εργασιών της διημερίδας.

Στάση εργασίας, από τις 9.00 το πρωί έως τη λήξη της πρώτης βάρδιας, έχει προγραμματίσει για σήμερα, Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης.

Οι εργαζόμενοι στους δήμους συγκεντρώθηκαν στις 9.30 το πρωί, έξω από το ξενοδοχείο “Grand Hotel”, στην οδό Μοναστηρίου, όπου διεξάγεται η διημερίδα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφιερωμένη στην παρουσίαση, ανάλυση και συζήτηση θεμάτων δημοσιονομικής διαχείρισης των ΟΤΑ.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων Ν. Θεσσαλονίκης, Κλεοπάτρα Χοροζίδη, η κινητοποίηση γίνεται “στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους, εδώ και τρεις μήνες, συμβασιούχους εργαζόμενους στους δήμους”.