Θωρηκτό Αβέρωφ – Ωράριο

Τον αριθμό ρεκόρ των 52.000 έφτασαν οι επισκέπτες του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου  Θωρηκτού «Γεώργιος Αβέρωφ», μέσα σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Δείτε πιο κάτω το ωράριο για επισκέψεις στο θωρηκτό Αβέρωφ.

Υπενθυμίζεται, ότι, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, το «Γ. Αβέρωφ» θα παραμείνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον μέχρι τις 21 Νοεμβρίου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων και των πολιτών που θέλουν να του επισκεφθούν.

Σκοπός του ταξιδιού του «Θωρηκτού της νίκης» να βρεθεί κοντά στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να το επισκεφθούν και να γνωρίσουν από κοντά το ένδοξο πλοίο το οποίο συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη διαμόρφωση της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Το πλοίο μουσείο «μεταφέρει» την ιστορία δύο Παγκοσμίων Πολέμων αλλά και τον ιδιαίτερο και καθοριστικό ρόλο που διαδραμάτισε κατά την περίοδο των Βαλκανικών Πολέμων.

Υπενθυμίζεται πως οι επισκέπτες ξεναγούνται σε γκρουπ των 40 ατόμων στο κατάστρωμα, ενώ έχουν τη δυνατότητα -μεταξύ άλλων- να θαυμάσουν τα κανόνια τύπου Armstrong, να δουν το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου και να βρεθούν στους χώρους, όπου κινείτο ο ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης, κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων.

Το «Γ. Αβέρωφ» βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων της 26ης και 28ης Οκτωβρίου και σχεδιάζεται να μείνει στην πόλη τουλάχιστον έως τις 21 Νοεμβρίου.

Θωρηκτό Αβέρωφ – Ωράριο επισκέψεων

Σύμφωνα με το πρόγραμμα έως τις 28 Οκτωβρίου 2017 το πλοίο θα είναι ανοιχτό για το κοινό: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 13:45 και από τις 16:00 έως τις 18:30 και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 έως τις 14:00 και από τις 16:00 έως τις 18:30. Από την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 και μέχρι τον απόπλου θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 έως τις 13:10 και από τις 15:00 έως τις 17:30. Η είσοδος για τους ενήλικες είναι στα 3 ευρώ.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9FM», ο κυβερνήτης του Θωρηκτού, αρχιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού, Σωτήρης Χαραλαμπόπουλος, ο αριθμός αυτός ξεπέρασε κάθε προσδοκία του Υπουργείου Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού αλλά και όσων σχεδίασαν και ολοκλήρωσαν το εγχείρημα της πλωτής μετάβασης.

Πρόσθεσε, δε, ότι οι επισκέπτες είναι περισσότεροι από αυτούς που καταγράφονται στη φυσική θέση του πλοίου,  στην Αθήνα, μέσα σε ένα έτος.

Εκατοντάδες σχολεία, όχι μόνο από τη Θεσσαλονίκη, αλλά και από το Κιλκίς, τη Βέροια, την Καβάλα, τη Θάσο, μέχρι και τον Αλμυρό Βόλου, επισκέφθηκαν ή έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτούν το «Αβέρωφ».