Ιονία Οδός: Στην κυκλοφορία το τμήμα Κλόκοβα -Αντίρριο

Στην κυκλοφορία δόθηκε το πρωί της Πέμπτης 1/6/2-17  στην κυκλοφορία το ρεύμα της Ιονίας Οδού, από την είσοδο της σήραγγας της Κλόκοβας μέχρι το Αντίρριο, ενώ λίγο μετά τις 4 το απόγευμα δόθηκε στην κυκλοφορία και το ρεύμα προς τα Ιωάννινα. Έτσι ολοκληρώνεται η σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. ιονια οδοσ κλοκοβα.

Στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα περιλαμβάνονται σημαντικά τεχνικά έργα, όπως ο ανισόπεδος κόμβος Αντιρρίου, καθώς και η σήραγγα της Μακύνειας. Πρόκειται για μια σήραγγα διπλού κλάδου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, συνολικού μήκους 500 μέτρων.

Η πλήρης και οριστική σύνδεση του αυτοκινητοδρόμου της Ιόνιας Οδού με τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, η οποία ολοκληρώνεται με το οδικό τμήμα που παραδόθηκε σήμερα, θέτει ουσιαστικά σε πλήρη λειτουργία τις τρεις σήραγγες (Μακύνειας, Κλόκοβας-περιοχή Ρίζας και Καλυδώνας), δημιουργώντας έναν ολοκληρωμένο, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, που εκτείνεται από τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου έως και τον ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας.

Με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος της Ιονίας Οδού δημιουργείται ένα ολοκληρωμένο τμήμα 102 χιλιομέτρων, ασφαλούς σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και λωρίδα έκτακτης ανάγκης σε όλο του το μήκος.

Έτσι λοιπόν, η διαδρομή, από το Αντίρριο έως την Αμφιλοχία, μειώνεται περίπου στα 50 λεπτά, αντί μίας ώρας και 35 λεπτών που απαιτούνταν μέχρι πρότινος.

Στο μεταξύ, με δεδομένο ότι έχει δοθεί σε κυκλοφορία και το τμήμα της Ιόνιας Οδού, από τις Σελλάδες ‘Αρτας έως την Πέρδικα Ιωαννίνων, συνολικού μήκους 53 χιλιομέτρων, το ταξίδι από το Αντίρριο μέχρι τα Ιωάννινα, μέσω των λειτουργούντων τμημάτων της Ιόνιας Οδού, θα διαρκεί λίγο περισσότερο από 2 ώρες, αντί σχεδόν 3,5 ωρών που απαιτούνταν.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, ο αυτοκινητόδρομος της Ιονίας Οδού θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία και πλήρη ανάπτυξη εντός του καλοκαιρού και η διαδρομή από και το Αντίρριο έως τα Ιωάννινα θα διαρκεί μόλις μία ώρα και 30 λεπτά.