Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Manchester

Η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε το μεσημέρι της Τρίτης 23/5/2017 την ευθύνη για την επίθεση που προκάλεσε τουλάχιστον 22 θανάτους και 59 τραυματισμούς το βράδυ της Δευτέρας 22/5/2017 μετά τη λήξη συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Ariana Grande (Αριάνα Γκράντε) στο Manchester (Μάντσεστερ).

Στην ανακοίνωση, που δημοσιοποιήθηκε από το ΙΚ σε έναν από τους διαύλους επικοινωνίας που διαθέτει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικότερα στο Telegram διευκρινίζεται πως ένας «από τους στρατιώτες του χαλιφάτου τοποθέτησε μια βόμβα μέσα στο πλήθος» κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

Η τζιχαντιστική οργάνωση απειλεί επίσης ότι θα εξαπολύσει και άλλες επιθέσεις.

Νωρίτερα, υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους πανηγύρισαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά από την πολύνεκρη έκρηξη στο Μάντσεστερ, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υπάρξει ακόμη επίσημη ανάληψη ευθύνης από τη τζιχαντιστική οργάνωση.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει την έκρηξη ως ύποπτη «τρομοκρατική ενέργεια».

Οπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, λογαριασμοί στο Twitter που συνδέονται με το ISIS ανήρτησαν μηνύματα νίκης ενώ χρήστες παρότρυναν και σε άλλες επιθέσεις αναρτώντας βίντεο του ΙΚ με τα οποία η οργάνωση απειλεί τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Μερικά μηνύματα περιέγραφαν την έκρηξη στο Μάντσεστερ ως εκδίκηση κατά των αεροπορικών επιδρομών στο Ιράκ και τη Συρία.