Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα μέχρι το Σάββατο

Νέο κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα, μετά την πρωτοφανή θεομηνία που είχε ως αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Ο καιρός αναμένεται να βελτιωθεί από το Σαββατοκύριακο, όπως δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Αντώνης Λάλος.

«Η κακοκαιρία που επηρεάζει τη χώρα μας θα διατηρηθεί σχεδόν στο σύνολό της, σήμερα, αύριο και περίπου μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οπότε από τα δυτικά προς τα ανατολικά θα υπάρξει μια πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού. Ουσιαστικά, οι καταιγίδες και οι ισχυρές βροχοπτώσεις θα σταματήσουν την Κυριακή στο ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους».

Στην Αττική, όπως σημειώνει ο κ. Λάλος, κατά διαστήματα και την Πέμπτη και την Παρασκευή αλλά και τουλάχιστον μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, οι βροχές και οι καταιγίδες που θα εκδηλώνονται δεν αποκλείεται να είναι κατά τόπους ισχυρές. Μεγαλύτερη βελτίωση θα σημειωθεί σταδιακά μέχρι το βράδυ του Σαββάτου.