Ισχυρές καταιγίδες στην Πελοπόννησο – Καταστροφές σε Αργολίδα και Μέγαρα

Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 8-11-2017, σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου αλλά και του Κεντρικού Ιονίου. Καταστροφές καλλιεργειών στην Αργολίδα αλλά και στα Μέγαρα από ισχυρή χαλαζόπτωση.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής στην ευρύτερη περιοχή έως τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης, κατεγράφησαν στις περιοχές: Κοπανάκι Μεσσηνίας 44.4 mm, Ζάκυνθος 40 mm, Κυπαρισσία 39 mm, Πηνεία Ηλείας 38.8 mm, Αμαλιάδα 38.4 mm, Μεγαλόπολη 36.8 mm, Ζαχάρω Ηλείας 35.6 mm, Πύργος Ηλείας 34.6 mm.

Ειδικότερα, σε εξέλιξη βρίσκεται το μέτωπο της κακοκαιρίας, το οποίο ξεκίνησε από χθες Τρίτη επηρεάζοντας τα δυτικά τμήματα και από το πρωί της Τετάρτης περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, με ισχυρές βροχές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι καταιγίδες τις επόμενες ώρες θα μετακινηθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς επίσης και τα νησιά του Βορείου και Βορειοδυτικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους κυρίως στην Πελοπόννησο, ενώ ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν και στις πόλεις των Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από τα δυτικά αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης 08/11/2017. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την αθροιστική βροχόπτωση στη χώρα μας από τα ξημερώματα της Τετάρτης 08/11 μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 09/11/2017.