Ισχυρή ζήτηση για Ισπανικά ομόλογα

Οι ισπανικές χρηματοπιστωτικές αγορές ανέκαμψαν σήμερα, καθώς η ισχυρή ζήτηση που σημειώθηκε σε δημοπρασία ομολόγων θεωρήθηκε θετική για τα ισπανικά στοιχεία ενεργητικού που έχουν κλονισθεί από τις εντάσεις μεταξύ της Μαδρίτης και της περιφέρειας της Καταλονίας, η οποία αναμένεται να κηρύξει την ανεξαρτησία της.

Οι προσφορές των επενδυτών στη δημοπρασία ήταν υπερδιπλάσιες από το δημοπρατηθέν ποσό για κάθε μία από τις τρεις εκδόσεις, αν και οι αποδόσεις των βραχυπρόθεσμων τίτλων αυξήθηκαν, κάτι που έδειξε νευρικότητα εν όψει της αναμενόμενης κήρυξης ανεξαρτησίας τη Δευτέρα μετά το απαγορευμένο δημοψήφισμα της περασμένης Κυριακής.

Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησε σήμερα, μετά από τρεις συνεχόμενες ημέρες ανόδου. Ωστόσο, οι ισπανικοί τίτλοι αναμένεται να σημειώσουν την χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση τριών μηνών. Ο δείκτης IBEX του ισπανικού χρηματιστηρίου ανέκαμψε, επίσης, από τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του εδώ και περισσότερο από ένα έτος, σημειώνοντας άνοδο 0,5%. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων υποχωρούσε 3 μονάδες βάσης στο 1,75%, έχοντας νωρίτερα σκαρφαλώσει στο 1,81%, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο. Από την αρχή της εβδομάδας, ωστόσο, καταγράφει άνοδο 14 μονάδων βάσης.